Satasairaala rajaa puolison tai tukihenkilön osallistumisen vain synnytykseen

Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Satasairaala rajaa puolison tai tukihenkilön osallistumisen vain synnytykseen alkaen huomisesta tiistaista 7.4. kello 8.

Kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden yhteisellä päätöksellä synnyttäjän puolison tai tukihenkilön läsnäolo sairaalassa rajoitetaan synnytykseen. Asiaa on suositellut myös Suomen gynekologiyhdistys. 

Puoliso tai tukihenkilö voi osallistua synnytykseen, jos hän on oireeton, eikä ole altistunut varmennetulle COVID-19-infektiolle.

Puoliso tai tukihenkilö ei voi osallistua synnytystä edeltäviin sairaalakäynteihin, eikä hän saa vierailla osastolla. Puolison tai tukihenkilön läsnäolo leikkaussalissa ei myöskään ole mahdollista.

-Rajoittamalla sairaalassa asioivien ihmisten määrää pyrimme estämään epidemian leviämisen ja turvaamaan osaavan henkilöstön riittävyys. Korostamme, että tilanne on väliaikainen ja puramme rajoitukset heti kun se on mahdollista,sanoo Satasairaalan naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Minna Maunola.

Satasairaala tarjoaa mahdollisuutta polikliiniseen sekä lyhytjälkihoitoiseen synnytykseen. Paikkatilanteen salliessa pidennämme synnytyksen jälkeistä seurantaaikaa synnytyssalissa.

-Mahdollisuuksien mukaan keisarileikkauksen jälkeen puoliso tai tukihenkilö voi olla synnytyssalin perheheräämössä edellyttäen, että heräämössä ei ole muita potilaita. Näin varmistamme sen, että synnyttäjät eivät joudu eriarvoiseen asemaan synnytystavan vuoksi.

Satasairaalan synnytysyksikössä on alueen synnyttäjämäärille hyvät ja riittävät tilat, sekä riittävästi osaavaa henkilökuntaa äitien ja vauvojen turvalliseen hoitoon.