Satasairaala vähentää osastohoitoa vaativia leikkauksia henkilökunnan koronatartuntojen vuoksi

Satasairaalan kahdella kirurgisella osastolla (KIRO2 ja KIRO3) on viime päivinä todettu 11 koronatartuntaa. Lisäksi viisi lieväoireista henkilöä odottaa kotona testituloksia, Satasairaalan tiedotteessa kerrotaan.

Tapaukset ovat pääsääntöisesti lähtöisin sairaalan ulkopuolelta, mutta leviämistä on tapahtunut myös henkilökunnan välillä ruokataukojen yhteydessä, kun suu-nenäsuojaimia ei ole käytetty.

Kaikessa potilastyössä ovat suojaimet olleet käytössä. Osastojen potilailta otettiin kuitenkin keskiviikkona näytteet varmuuden vuoksi.

Henkilökuntapulan takia osastohoitoa vaativaa kirurgiaa on nyt jouduttu vähentämään. Satasairaala kuitenkin lupaa, että kiireelliset leikkaukset ja päivystysleikkaukset hoidetaan.

Sairaalan osastoilla on edelleen tiukennettu henkilökunnan ohjeistusta suojaimien käytöstä ja taukojen pidosta.

– Varotoimien huolellinen noudattaminen on tärkeää myös kaikissa muissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, jotta henkilökunta riittää potilaiden hoitoon, tiedotteessa todetaan.

Kirurgian osastoilla KIRO2 ja KIRO3 tapahtuvia vierailuja rajoitetaan määräaikaisesti viikon ajaksi. Vierailut kuitenkin sallitaan terminaalivaiheen potilaiden luo tai erityisen painavasta syystä.