Satasairaalan teho-osaston työntekijällä koronatartunta – kahvi- ja ruokailutilanteissa altistuneita työntekijöitä karanteeniin

Satasairaalan teho-osaston työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Tartunta on ilmennyt Satasairaalan tiedotteen mukaan lauantaina. Tartunnan lähde on selvillä.

Potilaita ei tilanteessa ole altistunut. Henkilö on käyttänyt suojaimia asianmukaisesti eikä hän ole ollut potilaskontaktissa, jossa tartuntaa olisi voinut syntyä, kertoo Satasairaala.

Teho-osaston henkilökunta käyttää potilas- ja henkilökuntatilanteissa maskia, samoin kuin kaikkien muidenkin osastojen henkilökunta. Maskia ei Satasairaalan tiedotteen mukaan käytetä kahvi- ja ruokahetkillä, joilla tulee noudattaa turvavälejä.

– Tartunnanjäljityksessä on kuitenkin käynyt ilmi, että kahdessa eri työvuorossa kahvi- ja ruokailutilanteissa tartunnalle on mahdollisesti altistunut yhteensä 12 henkilökunnan jäsentä. Heidät on nyt asetettu karanteeniin. Karanteeni kestää 10 vuorokautta altistuksesta lukien, kertoo Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Teho-osastolla on tällä hetkellä rauhallista ja vähän potilaita. Yhtään koronapotilasta ei ole hoidossa. Esimiehet ovat huolehtineet, että työvuoroissa on riittävästi henkilökuntaa ja teho-osaston toiminta pystytään häiriöttä turvaamaan.

Taukotilojen ohjeistusta on Satasairaalassa entisestään tiukennettu.

– Samalla muistutetaan, että kaikilla työpaikoilla on tärkeää muistaa varotoimet edelleen. Vaikka koronatartunnat ovat Satakunnassa viime aikoina olleet harvinaisia, tilanne voi nopeasti muuttua ja koronatartunta yllättää, Uusitalo-Seppälä sanoo.

Suurin osa altistuneesta teho-osaston henkilökunnasta oli ehtinyt saada ensimmäisen rokotuksen noin viikkoa ennen altistumistaan.

– Tämä on hyvä asia ja voi hieman vähentää sairastumisen riskiä, mutta todennäköisesti merkittävää suojaa ei ole vielä ehtinyt kehittyä. Mikäli he eivät sairastu, he saavat toisen rokoteannoksen suunnitellusti karanteenin päätyttyä, Uusitalo-Seppälä sanoo.