Satatuote pokkasi kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon – korona mullisti monta käytäntöä: "Olemme yrittäneet korostaa työntekijöille, mikä meidän asemamme on tässä tilanteessa"

Suojavaatteet ja hygienia ovat lääke- ja elintarvikepakkauksia valmistavalle Satatuotteelle normaalistikin arkipäivää, mutta koronakriisi on korostanut asiaa entisestään. Yritys pokkasi koronakäytännöistään kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon. Palkinnon ottivat vastaan toimitusjohtaja Heikki Marva ja operaattori Jasmin Salmi. Kuva: Elina Helkelä

Koronavarautuminen yrityksessä on jatkuvaa ennakointia: mitä jos?

Näin kuvailee Satatuotteen toimitusjohtaja Heikki Marva. Raumalaisessa muovialan firmassa tämä varautuminen on mitä ilmeisimmin onnistunut hyvin, sillä Satatuote palkittiin kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnolla pienten yritysten sarjassa.

Perusteluiden mukaan yritys palkittiin erityisesti "kyvystään ottaa koronatilanne haltuun".

– Hieno tunnustus tehdylle työlle ja työntekijöidemme jatkuvalle sitoutumiselle. Se antaa lisäpotkua asioiden kehittämiselle eteenpäin, Marva toteaa.

Palkintovideolla Satatuotteen osuus alkaa noin kohdassa 1:20. Jos upotettu video alla ei näy, voit avata sen tästä linkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Työvuorot eroteltu toisistaan täysin

Lämpömuovattuja muovipakkauksia muun muassa lääke- ja elintarviketeollisuudelle valmistavassa Satatuotteessa korona on pannut monta asiaa uusiksi.

– Kaikki työvuorot on eroteltu toisistaan sosiaalitiloja ja työaikapäätteitä myöten. Tauoilla korkeintaan kaksi henkilöä on samassa tilassa ja hekin eri pöydissä. Työvuoron pienempiinkin rutiineihin on kiinnitetty huomiota kohtaamisten välttämiseksi, Marva kuvailee.

Työpisteissä käytetään kasvomaskeja ja hygieniaan kiinnitetään jatkuvasti huomiota. Toimihenkilöistä puolet on kiertosysteemillä etätöissä.

– Tuotanto on todella suljettua, eivätkä ulkopuoliset pääse sinne. Edes rahdinkuljettajilla ei ole pääsyä tuotantotiloihin, ja vierailukiellot ovat voimassa.

Jotain jää käteen myös jatkoa varten

Ensiarvoisen tärkeäksi on osoittautunut myös yrityksen sisäinen viestintä.

– Monenlaisia välineitä ja teknologiaa on käytössä sitä varten. Eri vuoroille on omat Whatsapp-ryhmänsä, joita pitkin tieto kulkee nopeasti.

Aktiivisemmaksi ja säännöllisemmäksi muuttunut sisäinen viestintä on myös oppi, joka jää elämään myös koronan jälkeiseen aikaan.

Yrityksellä roolinsa myös huoltovarmuudessa

Kaiken kaikkiaan Satatuote ei juuri ole koronasta kärsinyt. Talous on pysynyt hyvissä kantimissa.

– Tilauskanta on pysynyt hyvin tasaisena, ja normaalivuorot on pystytty pyörittämään. Katkoksia ei ole ollut. Hieman suuremmilla varastoilla on pyritty varmistamaan, että pystymme jatkamaan toimintaa myös meistä riippumattoman häiriötilanteen sattuessa, Marva sanoo.

Koronakriisissä lääke- ja elintarviketeollisuuden toiminta on ollut ensiarvoisen tärkeää. Pakkauksia valmistavalla Satatuotteella onkin oma roolinsa myös huoltovarmuudessa, mikä mainittiin turvallisuuspalkinnon perusteluissakin.

– Sitä olemmekin yrittäneet korostaa työntekijöille, että mikä meidän asemamme on koko tässä tilanteessa.

Satatuote ja Länsi-Suomea kustantava Marva Media kuuluvat samaan Marva Group -konserniin.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Muovi- ja komposiittialalle lisää osaajia Rauman seudun yritysten ja oppilaitosten poikkeuksellisella yhteistyöllä

Kasvovisiirejä koronan etulinjaan – Satatuote jatkaa suojaimien kehitystyötä

Bayer ja Satatuote lahjoittavat 20 000 kasvovisiiriä koronaviruksen torjuntaan