Sateet jatkuvat etelässä – jalankulkijoilla iso riski liukastua

Etelässä sateet voivat alkaa aamulla vetenä, mutta ne muuttuvat vähitellen lumeksi tai rännäksi, kertoo meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta.

Sateet jatkuvat maanantaina eteläisessä Suomessa sekä maan keski- ja itäosissa. Etelässä sateet voivat alkaa aamulla vetenä, mutta ne muuttuvat vähitellen lumeksi tai rännäksi, kertoo meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta.

– Sade alkaa vasta aamulla, joten keli ei välttämättä ole aivan mahdoton aamuruuhkan aikaan. Tämä kuitenkin riippuu siitä, onko sade jo ehtinyt muuttua lumeksi, Karusto sanoo.

Maan keski- ja itäosissa märkää lunta sataa reilummin. Karuston mukaan lämpötila on sateiden kestäessä yleisesti nollan tienoilla. Myöhään illalla sateet lakkaavat lännestä alkaen ja samalla lämpötila laskee pakkaselle.

– Sitten tiet jäätyvät, Karusto varoittaa.

Huonosta liikennesäästä varoitetaan maanantaina suuressa osasta maata.

Jalankulkijoita varoitetaan huomattavasta liukastumisriskistä Ahvenanmaalla sekä koko Manner-Suomessa aina Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan korkeudelle asti. Jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska jään päälle on kerääntynyt vettä.

– Jalankulkua lumisade saattaa myös helpottaa, mutta sitä joutuu arvioimaan uudestaan päivän kuluessa, Karusto sanoo kulkuväylien liukkauteen viitaten.

Huonosta ajokelistä varoitetaan lähes kaikkialla maassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut