Satoi tai paistoi Mustan Pitsin yö tuo ihmiset yhteen – katso kuvat vuosien varrelta

Vuonna 2012 aurinko lämmitti markkinakansaa. Arkistokuva: Minna Paananen

Pitsiviikkoa Raumalla on vietetty 70-luvun alusta asti, mutta Mustan Pitsin yö tuli osaksi sitä vasta vuonna 1990, jolloin se avasi Pitsiviikon. Mustan Pitsin yön kohtalo on ollut matkan varrella vaakalaudalla, mutta vaikeuksista huolimatta, se on edelleen rakastettu osa Pitsiviikkoa. 

Vuosien varrella Mustan Pitsin yötä on vietetty kylmässä, sateisessa, aurinkoisessa ja lämpimässäkin säässä. Mukaan on mahtunut esiintyjiä, kuten Laura Voutilainen, Kirka ja viime vuonna lavan valloittanut Pete Parkkonen. Kaduilla on törmätty tuttuihin, tutustuttu markkinoiden tarjontaan ja nähty erilaisia esityksiä – niin myös tänä vuonna. 

Keräsimme vuosien varrelta kokoon kuvia, jotka nostattavat sopivasti Mustan Pitsin yön fiilistä. 

Tanssi ja musiikki ovat olleet suuressa osassa Mustan Pitsin yötä. Tänäkin vuonna jalalla koreasti pääsee laittamaan esimerkiksi perjantai-illan Mustan Pitsin yön tansseissa. Arkistokuva: Esa Urhonen Pitsimissi kruunataan torstai-illalla ja perjantaina uusi missi pääsee tutustumaan raumalaisiin Vanhassa Raumassa.  Kuvassa vuoden 2008 Pitsimissi Johanna Alitalo. Arkistokuva: Juha Sinisalo Vuosien varrelle on mahtunut myös sateisempia säitä, mutta se ei ole estänyt Mustan Pitsin yön viettoa. Arkistokuva: Juha Sinisalo Vuonna 2010 Rauma mustan pitsin yö Eero Virtanen, Pasi Aalto,  Paavo Kääntee, Terttu Lamminpää, Juhani Tanner, Seija Tanner, Aila Järvi, Pertti Pietilä Raumanseudun kalastajain seura ry:n teltalla intoutuivat yhteislauluun. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio Pitsin nypläys on ollut keskeinen osa Pitsiviikkoa jo pitkään. Nopein nyplääjä -kilpailu järjestetään myös tänä vuonna. Arkistokuva: Pekka Leino Mustan Pitsin yö on toiminut ja toimii edelleen kohtaamispaikkana ihmisille. Kuva vuodelta 2008. Arkistokuva: Juha Sinisalo Mustan Pitsin yö on tarjonnut mitä hienoimpia asuja ja asusteita vuosien varrella. Arkistokuva: Juha Sinisalo Arkistokuva: Minna Paananen Arkistokuva: Minna Paananen Arkistokuva: Juha Sinisalo Arkistokuva: Esa Urhonen Arkistokuvaa ensimmäisen Mustan Pitsin yön luomasta tungoksesta. Arkistokuva: Juha Sinisalo Vanhan Rauman kaduilla on nähty erilaisia toinen toistaan hienompia esityksiä. Arkistokuva: Juha Sinisalo Sateelta ei olla päästy välttymään. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio Brännvahdit keräävät huomiota ja pääsevät poseeraamaan lukuisiin kuviin Mustan Pitsin yön aikana. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio Pete Parkkonen täytti viime vuonna Mustan Pitsin yön illalla Savilanpuiston. Arkistokuva: Maija Männistö