Sattumaa vai paukkupakkasten perua? Palokunnalle kolme tulipalotehtävää kolmessa tunnissa Raumalla – yhdessäkään kohteessa ei kuitenkaan paloa

Lisäksi Säkylän Köyliöön mahtui yksi samanlainen tapaus. Rauman Steniuksenkadulla savutti lisäksi auto.

Kuvituskuva.

Satakunnan pelastuslaitoksen Ala-Satakunnan päivystysalueella, johon Raumakin kuuluu, riitti perjantaina vilinää aamun tunteina.

Palokunta sai nimittäin pelkästään Raumalla kolme pientä rakennuspalohälytystä alle kolmeen tuntiin: klo 6.10, 7.38 ja 8.48. Näitä tehtäviä oli vielä edeltänyt samanlainen hälytys Säkylässä klo 5.24.

Hälytystehtäviä yhdisti kuitenkin sinänsä posiitivinen asia: yhdessäkään kohteessa ei ollut paloa. Kaikki tehtävät aiheutti vikaantunut palohälytin, kertoo päivystävä palomestari Petri Rantala.

Säkylän hälytys tuli Köyliössä sijaitsevasta päiväkodista, Rauman hälytykset Rantalan mukaan eri puolilta kaupunkia.

– Yhdessäkään kohteessa ei ollut paloa eikä mitään selvää syytä hälytyksen laukeamiselle. Kyse voi olla siis jostain viasta hälyttimessä tai pariston loppumisesta, Rantala toteaa.

Mistä moinen yhteensattuma? Ovatko paukkupakkaset pysäyttäneet paristot?

– Voihan siinä olla pakkanenkin osasyy ja se, kun ilma kuivuu. Voihan se toki olla myös ihan sattumaa, naurahtaa Rantala.

Lisäksi palokunta hälytettiin ennen puolta kahdeksaa Raumalla Steniuksenkadulle, jossa henkilöauton konehuoneesta nousi savua.

– Varsinaista syttymää ei kuitenkaan ollut päässyt tapahtumaan, joten tämäkin tehtävä päättyi lopulta niin sanotusti tarkastustehtäväksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut