Sävellys- ja sanoituskilpailu: Uusi satakuntalainen laulu etsinnässä

Palmgren-konservatorio ja Satakuntaliitto järjestävät uuden satakuntalaisen laulun sävellys- ja sanoituskilpailun Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017. Kilpailun teemana ovat menneisyys, nykyisyys, tulevaisuus, yhdessä ja Satakunta.

- Sävellys- ja sanoituskilpailu on mainio väylä löytää uusia tulevaisuuden tekijöitä musiikin alalle. Samoin ahkerana lukijana ja suomen kielen ystävänä odotan mielenkiinnolla sanoilla leikittelyä!, innostaa Suomi 100 -aluekoordinaattori Susanna Virkki.

Sävellys- ja sanoituskilpailuun osallistuvien kappaleiden tulee tuoda esille Satakuntaa ja satakuntalaisuuden juuria sekä jättää satakuntalainen muistijälki Suomi 100 -juhlavuoteen. Kappaleilta toivotaan uutta näkemystä, rosoa ja säröä.

- Tyylirajoituksia ei ole. Kaikenlaiset musiikintekijät ja sanoittajat ovat samalla viivalla ammattilaisuuden asteesta ja musiikillisesta taustasta riippumatta. Uusi satakuntalainen laulu voi olla millainen tahansa, vain mielikuvitus on rajana, sanoo tuomariston jäsen, toimittaja Mikko I. Elo.

Kilpailun palkinnot ovat 2000 €, 1000 € ja 500 €. Kilpailuun osallistuvien sävellysten ja sanoitusten tulee olla ennen julkaisemattomia. Teoksen maksimipituus on seitsemän minuuttia. Kilpailuun osallistuva kappale tulee toimittaa 30.9.2016 klo 16 mennessä. Kilpailu on kaikille avoin.

Tarkat tiedot sävellyskilpailusta ja sen säännöistä löytyvät osoitteesta http://www.satakunta.fi/savellyskilpailu