SDP:n Aki Lindén keräämässä aluevaalien suurimman henkilökohtaisen äänisaaliin, Lauri Lyly ykkösenä Pirkanmaalla

Varsinais-Suomessa ääniharavan tittelin nappasi SDP:n kansanedustaja Aki Lindén STT/Lehtikuva

Tunnetut poliitikot mutta myös tuntemattomammat nimet nousivat ääniharaviksi eri puolella maata historian ensimmäisissä aluevaaleissa.
Asukasluvultaan suurimman hyvinvointialueen, Pirkanmaan ääniharavaksi nousi Tampereen edellinen pormestari ja entinen ay-johtaja Lauri Lyly (sd.), joka oli saanut yli 3 400 ääntä puoli kymmeneen mennessä lasketuista äänistä. Tampereen nykyinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) on hänkin kerännyt yli 2 400 ääntä.

Vihreiden puheenjohtajan sijaisena toimiva Iiris Suomela ei ole mahtumassa Pirkanmaalla ääniharavien kärkikymmenikköön.
Varsinais-Suomessa ääniharavan tittelin nappasi SDP:n kansanedustaja Aki Lindén, joka jätti taaksensa muun muassa kolmen puolueen puheenjohtajat.

Lindén oli saanut puoli kymmeneen mennessä lasketuista äänistä yli 5 500, mikä oli tässä vaiheessa koko maan suurin äänipotti. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson oli saanut yli 4 600 ääntä, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo yli 1 900 ääntä ja keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko reilut 1 100 ääntä. Andersson ja Orpo ovat turkulaisia, Saarikko on Oripäästä.

Entisille pääministereille kovia tuloksia

Länsi-Uudellamaalla äänikuninkaaksi oli nousemassa inkoolainen Henrik Wickström (r.) yli 4 000 äänellä. Kokoomuksen espoolaiskolmikko Mia Laiho, Jarno Limnell ja Kai Mykkänen ylsivät myös kaikki yli 2 000 ääneen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei yltänyt Länsi-Uudellamaalla aivan ääniharavien kärkisijoille. Kirkkonummelainen Purra oli saanut puoli kymmeneen mennessä lasketuista äänistä runsaat 1 400 ääntä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella suurimman ääniharavan tittelin oli viemässä yli 1 400 ääntä kerännyt Sirkka-Liisa Kähärä (sd.).

Keski-Uudellamaalla entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) oli ääniharavista omaa luokkaansa. Nurmijärveläinen Vanhanen oli saanut puoli kymmeneen mennessä lasketuista äänistä yli tuhat ääntä ja jätti selvästi varjoonsa muun muassa toisen entisen pääministerin, mäntsäläläisen Antti Rinteen (sd.), joka oli saanut reilut 300 ääntä.
Entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puolestaan dominoi Pohjois-Pohjanmaalla. Kempeleläinen Sipilä oli saanut noin 2 500 ääntä.

Essayah Pohjois-Savon ykkönen

Pohjois-Savossa äänikuningattareksi nousi kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Lapinlahtelaiselle Essayahille oli laskettu puoli kymmeneen mennessä yli 2 700 ääntä.

Etelä-Savossa kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen on jäämässä ääniharavien kakkoseksi. Mäntyharjulainen Häkkänen oli saanut reilut 1 400 ääntä, kun Liike Nytin savonlinnalainen kaupunginvaltuutettu ja erikoislääkäri Panu Peitsaro oli saanut yli 2 800 ääntä.

Etelä-Pohjanmaalla kokenut kokoomuspoliitikko Paula Risikko vei äänikuningattaren tittelin. Hän oli saanut yli 2 300 ääntä.
Keski-Suomessa ykkösenä oli yli 2 000 äänellä muuramelainen kirurgi ja kunnanvaltuutettu Ville Väyrynen (kok.).

Lapissa suurin ääniharava oli keskustan kansanedustaja ja entinen puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni. Torniolainen Kulmuni oli saanut yli 1 600 ääntä.