Se tapahtuu vihdoinkin: kasitie avataan Eurajoella ensi maanantaina

Väylävirasto kertoo, että autoille avautuu koko 4,5 kilometrin osuus.

| Päivitetty

Valtatie 8:n eli kasitien pitkään ja hartaasti tehty remontti Eurajoella pääsee ehkä oleellisimpaan maaliinsa ensi viikolla. Väylävirasto kertoo, että koko 4,5 kilometrin uusi tielinjaus avataan liikenteelle heti maanantaina.

– Liikenne siirtyy nyt uudelle linjaukselle, joka takaa turvallisemman kulkuväylän talveksi kulkijoille, sanoo projektipäällikkö Kari Partiainen tiedotteessa.

Hanke on hänen mukaansa edennyt suotuisasti ja se saadaan "suurimmalta osalta" valmiiksi tämän vuoden puolella. Työt siis kuitenkin jatkuvat, vaikka uusi linjaus avataankin.

– Liikenteen siirron jälkeen työn alle tulee Eurajoen portin kiertoliittymä. Tavoitteena on saada se valmiiksi loppuvuoden aikana.

Uuden linjauksen Rauman-puoleisessa päässä on alkuvaiheessa 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus edelleen jatkuvien töiden vuoksi. 

Porin suunnassa ryhdytään linjauksen avaamisen jälkeen purkamaan tilapäistä kiertotietä sekä vanhan kasitielinjan osuuksia. Keväällä uusitaan joen yli menevän vanhan sillan pintarakenteita.

Hankkeessa on rakennettu nyt viisi uutta siltaa, tehty kilometri meluntorjuntatoimenpiteitä, kahdeksan kilometriä tie- ja katuvalaistusta sekä kaksi eritasoliittymää ramppeineen. Kevytliikenteelle on tehty uusia väyläyhteyksiä ja alikulkuja. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut