Seksiviestikohu oli liikaa – tähtinäyttelijälle näytettiin ovea

Aku Hirviniemi kertoo hakeutuneensa hoitoon. Kuva: Jussi Nukari

Näyttelijä Aku Hirviniemi julkaisi tiistaina Instagramissa anteeksipyynnön asiattoman viestintänsä vuoksi.

Hirviniemi sanoo tehneensä virheitä, joita katuu ja pyytää anteeksi kaikilta, joita hänen toimintansa on loukannut.

Ilta-Sanomat uutisoi lauantaina, että useat naiset ovat saaneet viime vuosina Hirviniemeltä seksuaalissävytteisiä viestejä.

Myös Seiska kertoi lokakuussa Hirviniemen viestittelystä.

39-vuotias Hirviniemi kertoo tunnistavansa ongelmansa ja sanoo hakeneensa ammattiapua.

– Olen sitoutunut jo aloittamaani hoitoon, jotta vastaava ei enää koskaan toistuisi, hän kirjoittaa.

Helsingin kaupunginteatteri tiedotti tiistaina, että Hirviniemi jää pois Ilmasta rahaa -tuotannosta. Teatterin mukaan ratkaisuun päädyttiin vakavan harkinnan jälkeen.

– Teatteri haluaa taata työrauhan joulukuussa alkaville näytelmäharjoituksille eikä hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossa.

Lauantaina tuotantoyhtiö Hihhihhii tiedotti verkkosivuillaan, että Hirviniemi jää sivuun sen yhtiön hallituksesta. Hirviniemi on edelleen yhtiön osakas.

– Selvyyden vuoksi todettakoon, että Tuotantoyhtiö Hihhihhiissä ei hyväksytä häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, tiedotteessa todettiin. 

Vuonna 2020 Turun hovioikeus katsoi, että Hirviniemi oli syyllistynyt kahteen seksuaaliseen ahdisteluun Riihimäellä vuonna 2018. Oikeus ei kuitenkaan langettanut Hirviniemelle rangaistusta, koska se katsoi teot kokonaisuutena arvostellen vähäisiksi.

Kyseessä oli kahden nuoren tytön koskettelu ja seksuaalissävytteiset puheet. Tytöt olivat tuolloin 17-vuotiaita ja Hirviniemi 34-vuotias.

STT