Selkämeren kansallispuiston roskiensiivoustalkoisiin haetaan talkooväkeä

Selkämeren kansallispuistossa siivotaan roskia Suomen luonnon päivänä 30.8.2014. Siivoustalkoisiin etsitään nyt osallistujia. Kuka tahansa voi järjestää omat talkoot kansallispuiston alueella. Metsähallitus järjestää myös yhteiskuljetuksen Porin Reposaaresta Iso-Enskerin ja Seliskerin saariin niille halukkaille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta lähteä siivoamaan merellisen kansallispuiston saaria.

Metsähallitus hoitaa vastuullisesti Suomen upeinta luontoa, mutta joskus apu on paikallaan. Roskia on luonnossa paljon, ja suuren kansallispuiston saaret sijaitsevat hajallaan. Metsähallitus toivookin, että erityisesti sellaiset ihmiset, joilla on paikallistuntemusta ja käytössään vene, lähtisivät siivoamaan kansallispuiston saaria. Kuka tahansa voi järjestää omat talkoot, ja Metsähallitus hoitaa ilmoittautuneiden talkooporukoiden keräämät roskat pois mantereen puolelta.

– Siivoustalkoot ovat hyvää yhteistä tekemistä kaikenlaisille porukoille. Tällä hetkellä Uudenkaupungin Liesluotoon ja Harmaaletoille on ilmoittautunut siivousporukoita. Mikä olisikaan mukavampi tapa nauttia kesän viimeisistä päivistä, kuin kokoamalla hyvä porukka ja viettämällä päivä kansallispuiston upeissa maisemissa sekä samalla tehdä jotain konkreettista luonnon hyväksi? Talkoiden jälkeen on mukava juhlia yhdessä kesäkauden päättäjäisiä, venetsialaisia, kunhan muistaa kerätä myös ammutut raketit pois maastosta, toteaa suunnittelija Emma Rautava Metsähallituksen luontopalveluista.

Metsähallitus järjestää halukkaille maksuttoman yhteiskuljetuksen Porin Reposaaresta Iso-Enskerin ja Seliskerin saariin klo 10.30, ja paluu takaisin Reposaareen on kello 15.30. Yhteiskuljetuksen mukana saaria siivoamaan mahtuu 10 ensin ilmoittautunutta.