Selvitimme, mitä on tulossa Satamakadun kioskiin: tacoherkkujen taustalla on Raumalla tunnettu henkilö

Kioskille päätettiin antaa pitkä vuokrasopimus.

| Päivitetty

Satamakadulla kulkijat ovat viime aikoina huomanneet, että perinteikäs kioskirakennus ei uinu enää tyhjillään.Tontilla ja rakennuksessa on ollut remonttiin viittaavaa liikehdintää.

Viime viikkoina katolle on ilmestynyt meksikolaiseen herkkuun viittaava tacokyltti. Kyltti ei ole lumetta, vaan kioskiin on Länsi-Suomen tietojen mukaan tulossa etenkin tacoherkkuihin keskittyvää pikaruokatoimintaa.

Kielitoimiston sanakirjan mukaan taco on pikkulämpimänä syötävä ohut taitettu maissileipä, jossa on voimakkaasti maustettu liha-, kasvis- tai muu vastaava täyte.

Kioski ei olekaan Satamakadulla

Toimitus selvitti rakennuksen taustatietoja, joista paljastui muutama mielenkiintoinen yksityiskohta.

Niin sanottu Satamakadun kioski ei virallisesti ole Satamakadulla, vaan rakennuksen osoite on Kanavakatu 47.

Kyseinen tontti on kaavoitettu parkkipaikaksi, mutta se on Rauman kaupungin maanrakennusinsinöörin Ari-Pekka Asikaisen mukaan tavanomainen käytäntö.

– Kyseisellä tontilla on 65 neliön liiketoimintaan osoitettu rakennus. Käytännössä tämä ratkaisu on kaikkien kioskien kanssa, oli tontti sitten puisto- tai parkkeerauskäyttöön kaavoitettu.

Kioskiin päätettiin tehdä uusi vuokrasopimus kaupunginhallituksen kokouksessa 18. joulukuuta.

Tuolloin kioskin vuosivuokraksi päätettiin 2 300 euroa, joka on keskiarvollisesti täysin vertailukelpoinen muiden Rauman kioskien tonttivuokrien kanssa.

Vuokrasopimus määriteltiin alkamaan tammikuun ensimmäisestä päivästä. Sopimus on voimassa 15 vuotta.

Kioskilla tuulinen tausta

Satamakadun kioski on ollut viime vuosina tuulinen tontti, jossa on ollut monenlaista toimijaa.

Kioski tunnettiin takavuosina nimellä Esperanza Grilli.

Länsi-Suomen hankkimien tietojen mukaan edellinen yritystoiminta ajautui konkurssiin, ja kioskilla on uusi, Raumalla hyvin tuttu omistaja.

Kyseinen tontti on kaupungin omistama, mutta kioski on nykyisin Tommi Uusi-Kilposen nimissä. Hänet tunnetaan kaupungissa muun muassa media-alalta.

Länsi-Suomi yritti tavoitella uudelta omistajalta kommenttia uutiseen, mutta hän ei ollut vielä valmis avaamaan toimintansa tarkempaa konseptia. Hän lupasi palata asiaan muutaman viikon päästä.

Ovessa olevista aukioloajoistakaan ei saa lisätietoja, sillä Googlen Street View:n mukaan kyseiset teippaukset ovat edelleen Esperanza Grillin peruja.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut