Seminaarille aletaan järjestää asumista Raumalla

Entinen ruokala Kulinarium saisi väistyä asuinrakentamisen tieltä.

Rauman Seminaarinmäellä käynnistyy asemakaavamuutos, jonka tavoitteena on tuoda asumista yliopistokäytössä olevalle alueelle. Kaavamuutoksen käynnistämisestä on päätetty Rauman kaupunginhallituksen kaavoitusjaostossa.

Aloitteen asiasta oli tehnyt Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, mutta myös Rauman kaupunki on hankkeessa mukana. Taustalla on jo vuonna 2017 Raumalla tehty periaatepäätös, jonka mukaan kaupunki ostaa Yliopistokiinteistöiltä kolme arvorakennusta.

Nämä ovat hallintorakennus, käsityöverstas Artika ja pieni pajarakennus. Kauppahinnaksi sovittiin 700 000 euroa. Kaikki ovat tyhjillään olevia, suojeltuja rakennuksia. Näistä hallintorakennus ja Artika olisi tarkoitus muuttaa asumiskäyttöön.

Lisäksi Yliopistokiinteistöt tavoittelee uutta käyttöä Satamakadun ja Seminaarinkadun kulmauksessa sijaitsevalle tontille. Sillä sijaitsee nyt tyhjillään oleva entinen ruokalarakennus Kulinarium. Kaavamuutoksen myötä rakennus voitaisiin purkaa ja sen tilalle tulisi noin 2 000 kerrosneliömetrin suuruinen asuinrakennus.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut