Seminaarinmäen kerrostalokaava eteenpäin päätöksenteossa

Kampusrauha-kampanja ei saanut vaatimuksiaan läpi, asumista on yhä mukana kaavauudistuksessa.

Seminaarinmäen uuden kerrostalon paikka on sijoitettu Satamakadun puolelle. Talo saa pääosin olla nelikerroksinen, mutta katujulkisivun keskiosassa voi olla enemmän korkeutta niin, että asuntoja voi sijoittaa myös viidenteen kerrokseen.

Seminaarinmäen asemakaavamuutos etenee Rauman kaupungin päätöksenteossa. Kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto on hyväksynyt kaavauudistuksen. Se esittää eteenpäin kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että kaavamuutos hyväksytään laaditussa muodossa.

Kaavaehdotuksessa on mukana kritiikkiä kerännyt Seminaarinmäen kulmauksen kerrostalo. Sijaintipaikka on kadunsuuntaisesti Satamakadun puolella.

Talo saa asemakaavan mukaan olla maksimissaan 19,3 metriä korkea räystäskorkeudeltaan. Pääjulkisivun keskiosassa korkeus voi olla suuremmpi, jotta asuntoja voi sijoittaa myös viidenteen kerrokseen.

Kerrosalaa saa olla enintään 2 000 kerrosneliömetriä, josta 20 prosenttia voi käyttää myymälätiloihin.

Asumista vastustetaan

Kun kaavaehdotus oli nähtävillä, jätettiin siitä kolme muistutusta. Niistä eniten osallistujia oli Kampusrauha-nettiadressissa, jonka on allekirjoittanut 2 088 allekirjoittajaa.

Kampusrauhassa on ollut aktiivisena muun muassa ainejärjestö Opekas ry yhdessä muiden kampuksen ainejärjestöjen, Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja perinneyhdistys Myllymäen Killan kanssa.

Kampusrauha-kampanjan keskeinen vaatimus on torjua asumisen tuominen Seminaarinmäelle. Kerrostalohankkeen lisäksi vastustetaan mäen tyhjillään olevien rakennusten muuttamista asuinkäyttöön.

Asumisen sijasta vanha johtajanrakennus, Artika ja pieni pajarakennus tulee addressin mukaan kunnostaa ja ottaa ne uudelleen käyttöön kasvatuksen, sivistyksen ja kulttuurin hyväksi.

Muutoksia ei tehty

Kaavoitusjaosto esittää kuitenkin, että kaavaehdotukseen ei tehdä muutoksia.

Kaavauudistukseen kuuluvat rakentamistapaohjeet, joilla ohjataan uuden kerrostalon rakentamista.

Ohjeissa kerrostalon julkisivumateriaaliksi määrätään puuverhous ja kattomateriaaliksi konesaumattu pelti. Kerrostalon rakennusmassan tulee jakautua selkeästi kahteen eri osaan.

Muilta osin kaava-alue jää rakennussuojelualueeksi, joka on tarkoitettu yleisiä rakennuksia varten.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut