Seminaarinmäen kulmaan suunnitellulle kerrostalolle lisää vastustajia

Jo toinen kaupungin päätöksentekoelin kritisoi uutta liike-asuinkerrostaloa.

Rauman Seminaarinmäen kulmaan suunniteltu uusi kerrostalo on saanut lisää vastustajia. Tällä kertaa asialla on tekninen valiokunta, jonka mielestä liike-asuinkerrostalon varaus pitää poistaa Seminaarinmäen kaavasta.

Alueella on meneillään asemakaavan muutos, joka on edennyt ehdotusvaiheeseen. Tekninen valiokunta päätti lausunnostaan äänin 7–2.

Rainer Lehti (sd.) esitti lausunnoksi, että Seminaarinmäen kaavamuutoksesta poistetaan kerrostalovaraus ja aluetta pyritään hyödyntämään muilla keinoin.

Lehden esitystä kannattivat Pentti Vilo (kok.), Marjo Varjonen (sd.) ja Olli Virtanen (sd.). Äänestyksessä samalle kannalle tulivat vielä Susanna Ruponen (vas.), Sakari Salovaara (ps.) ja Miika Yli-Karro (kesk.).

Ainoastaan Teija Sirola (kok.) ja Marianna Hanni (vihr.) olivat pohjaehdotuksen kannalla, jonka mukaan kaavasta ei olisi ollut huomautettavaa.

Seminaarinkadun ja Satamakadun kulmaukseen kaavoitetaan neljäkerroksisen kerrostalon paikkaa Seminaarimäen asemakaavamuutoksen yhteydessä.

Jo aiemmin tämän vuoden tammikuussa Rauman ympäristö- ja lupalautakunta kritisoi kerrostalosta laadittua havainnekuvaa. Lautakunnan mielestä se ei vastaa ympäristön kaupunkikuvallisia vaatimuksia.

Lisäksi lautakunta totesi, että rakentamistapaohjeissa tulisi nykyistä tarkemmin ohjata julkisivusuunnittelua, jotta alueelle tavoiteltu laatutaso voidaan varmistaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut