Seminaarinmäen kulman uudella kerrostalolla oli sekä epäiljöitä että kannattajia: "Tuntuu ihan kohtuuttomalta, että siinä olisi kerrostalo"

Ensi vuoden kaavoituskatsauksessa huomio kiinnittyi yhteen kohteeseen.

Seminaarinmäen asemakaavamuutos nousi keskustelunaiheeksi, kun Rauman kaupunginvaltuusto käsitteli ensi vuotta koskevaa kaavoitusohjelmaa. 

Kaavoitusjohtaja Juha Eskolin esitteli poimintoja tulevista asemakaavahankkeista keskustan alueella.

Uutta asumista on tarkoitus tuoda muun muassa Tikkalan alueelle, Kanalinsuulle, Papinpellon toiseen vaiheeseen ja Karjalankadun varteen.

Huomion vei kuitenkin Seminaarinmäki ja siellä Satamakadun ja Seminaarinkadun kulmaan suunniteltu uusi kerrostalon paikka.

Valtuutetuista Rainer Lehti (sd.) kertoi saaneensa yhteydenottoja asiasta. Neljä eri yhdistystä on myös ilmoittanut julkisesti vastustavansa kerrostaloa paikalle.

– Päättäjien on hyvä aloittaa asiasta keskustelua, ettei tämä ainakaan mene sukkana läpi vaan kaikki hiukan perehtyisivät mistä on kyse. Se täytyy hyvin selvittää, onko hanke nyt uhka vai mahdollisuus, Lehti sanoi.

Tapio Ailasmaa (vas.) oli samaa mieltä Lehden kanssa ja kertoi haluavansa kuunnella asiassa kansalaismielipidettä.

– Minunkin mielestäni suurin ongelma on tuo kulma tuossa, mihin ollaan suunnittelemassa kerrostaloa. Se tuntuu ihan kohtuuttomalta, että siinä olisi kerrostalo, Ailasmaa totesi.

Monelle myös sopisi

Toista mieltä oli moni muu. Kalle Leppikorpi (sd.) muistutti, että esimerkiksi Turun yliopistolla on asumista ja opetusta samalla tontilla, mikä on tuonut vetovoimaa alueelle.

– Itse en pidä ollenkaan huonona ajatuksena, että yliopiston kanssa samaan kortteliin voisi sijoittua opiskelijoiden asuntoja. Se on suorastaan luonnollinen jatkumo, sanoi Helena Ollila (kesk.).

– Jonkinlaista rakennusta se nurkka kaipaa, mutta niin ei saa käydä, että siihen tulee joku keskinkertainen betonilaatikko, vaati Otso Huuska (kok.).

Yleisöä oli pyydetty seuraamaan kokousta etänä kaupungin Youtube-kanavan kautta. Lähetys kärsi paikoin äänen kaikumisesta, mikä teki valtuutettujen puheenvuorojen seuraamisesta hankalaa.

Puolentoista tunnin jälkeen lähetys katkesi eikä kokousta ollut enää mahdollista seurata.

Varsinaisia kokousasioita kaupunginvaltuustolla oli vain vähän päätettävänään.

Kuluvan vuoden talousarviota muutettiin, koska valtionosuuksia on tilitetty ja verotulomenetyksiä kompensoitu arvioita enemmän valtion myöntämien koronatukien vuoksi.

Yksin peruspalvelujen valtionosuutta on tullut 11 miljoonaa euroa arviota enemmän. Tuloveroja koskeva arvio on puolestaan alentunut lähes 6 miljoonalla eurolla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut