Seminaarinmäen sopimus oli selvä juttu – koko Rauman valtuusto puhkesi taputuksiin

Rauma maksaa vuosittain 1,25 miljoonaa euroa Turun yliopistolle opettajankoulutuksesta.

| Päivitetty

Turun yliopiston toiminta Rauman-kampuksella jatkuu nykyisessä muodossaan yhteistyösopimuksen myötä. Tukipäätös oli Rauman kaupunginvaltuustolta yksimielinen.

Rauman kaupunginvaltuusto ei usein puhkea taputuksiin omille päätöksilleen, mutta maanantai-iltana koitti tämä hetki. Aplodit raikuivat sen jälkeen, kun valtuusto oli hyväksynyt yksimielisesti yhteistyösopimuksen Turun yliopiston kanssa.

Rauma tukee tästä vuodesta alkaen 1,25 miljoonalla eurolla per vuosi Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen toimintaa.

Vastineeksi yliopisto pitää toimintansa Rauman Seminaarinmäellä nykytasolla. Sopimuksen mitta on 10 vuotta 5 vuoden irtisanomisajalla, joten se on voimassa ainakin 31.12.2038 asti.

Kiitosta riitti

Kuntapäättäjät kiittelivät vuolaasti kaikkia osapuolia, jotka olivat varmistamassa sopimusta. Etunenässä kiitoksia sai kaupunginjohtaja Esko Poikela.

– Uskallan sanoa, että jos Esko Poikela ei istuisi meidän kulmahuoneessamme, tilanne olisi merkittävästi erilainen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) totesi.

Sari Seimelä (sd.) iloitsi, että kuinka vahvasti opiskelijat puolustivat OKL:ää ja ehdotti, että Rauma järjestää juhlan sen kunniaksi, että opinnot Raumalla jatkuvat.

Jasmin Määttä (ps.) puolestaan näki tilanteen tuhannen taalan paikaksi kehittää entisestään erityisesti varhaiskasvatusta, jossa vallitsee suuri henkilöstövaje.

– Minusta tämä oli hyvä diili, sanoi Pasi Mäenranta (ps.).

Uuden alku

Matias Marttinen (kok.) huomautti, että Pori tukee yliopistokeskustaan noin 2 miljoonalla eurolla, joten Rauma tukee nyt suurin piirtein saman verran asukaslukuun suhteutettuna.

– Tämä on suuri helpotus ja paras lopputulos, mikä voidaan saada. Uuden aikakauden alku, Marttinen hehkutti.

Rainer Lehti (sd.) toivoi, että yliopistot joutuisivat ottamaan aluetaloudelliset vaikutukset entistä paremmin huomioon toiminnassaan.

Juha Viitala (sd.) puolestaan kehui, kuinka nopealla aikataululla Raumalla vedettiin johtopäätökset ja lähdettiin ajamaan yhteistyösopimusta.

– Tällaista kulttuuria toivoisin vielä enemmän tähän kaupunkiin, Viitala sanoi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut