Seurakunnan syysjuhlassa diakoniatyön 140-vuotisjuhlintaa ja renessanssimusiikin helmiä

Heijastinpensaasta voit hakea enkeliheijastimen itsellesi tai jollekin tuntemallesi loistotyypille. Enkeliheijastimia ripustamassa oppilaitospastori Milla Voudinlehto. Heijastinpensas löytyy kirkon vierestä.

Rauman seurakunnan syyskausi käynnistyy perinteisellä syyskauden avauksella Pyhän Ristin kirkossa ja kirkon ympäristössä. Syysjuhlan ohjelmassa on messu, diakonian juhlaluento sekä koko perheen tapahtuma.

Syysjuhla alkaa sunnuntaina 15. syyskuuta messulla Pyhän Ristin kirkossa kello 10. Messun jälkeen kello 11.30–12.45 juodaan kirkkokahvit ja lounaaksi voi nauttia Kodisjoen Marttojen valmistamaa lapskoussia seurakuntatalolla.

Jo aamun messussa saattaa vilahtaa historiallisia diakoniatyön hahmoja, jotka ovat saapuneet juhlistamaan 140-vuotista diakoniatyötä. Rauman ensimmäinen diakonissa Cecilia Blomqvist tuli Raumalle töihin vuonna 1879. Blomqvist (1845–1910) on diakoniatyön uranuurtaja, joka työskenteli pääasiassa varattomien sairaiden parissa sekä myöhemmin urallaan muun muassa Oriveden leprasairaalan johtajana.

Diakoniatyöhön pääsee perehtymään juhlaluennolla seurakuntatalolla (Luostarinkatu 1) kello 13 alkaen. Luennon "Diakonian alku eli ketä Rauman seurakunta auttoi taloudellisesti vapaudenajalla" pitää dosentti Esko M. Laine.

Sunnuntaina kello 15 lähtien on luvassa tekemistä kaikenikäisille lapsille – letunpaistoa, leikkimistä ja liikkumista. Taaperoille ja pienille lapsille on oma peuhupaikka, jossa on pieniä liukumäkiä, trampoliini ja pallomeri. Kasvomaalaukseen saavat osallistua niin pienet kuin isommatkin. Isommille lapsille järjestetään liikuntarasteja liikunta-agentin johdolla.
Illalla Pyhän Ristin kirkossa soi konsertti ”La Monica – renessanssin helmi” klo 18. Luvassa on upeita renessanssimusiikin säveliä. Konsertissa ohjelmamaksu 10 euroa.