Seurakunnan virastotalo siirtyi avaraan ja esteettömään aikaan

Kaksivuotisen remontin hinnaksi tuli 7 miljoonaa euroa.

Kirkon aluekeskusrekisterin toimipiste palvelee niin ikään virastotalolla. Irma Jokisen työhuoneen isoista ikkunoista näkyy Pyhän ristin kirkko. Rauman seurakunnan viestintäpäällikkö Kanerva Kuisma kiittelee tilojen tulleen aiempaa avarammiksi.

Rauman seurakunnan virastotalon remontti on valmistunut, ja asiakaspalvelua saa jälleen eilisestä keskiviikosta lähtien samasta paikasta kuin aiemminkin.

Sähköllä aukeavista pääovista voi astella sisään samoista syistä kuin ennenkin: tulla sopimaan kasteista, vihkimisistä ja siunaamisista sekä hakemaan virkatodistuksia.

Näitä palveluita varten talossa toimii kirkkoherranvirasto sekä kirkon aluekeskusrekisteri. Lisäksi asiakaspalvelua on tarjolla seurakunnan taloustoimistossa.

Sähköllä auki

Virastotalon B-osan kokeman muutoksen huomaa jo ulko-ovella. Kulku on esteetön, uudet ovet avautuvat sähköisesti ja lasinen tuulikaappi on tilava.

Kattojulkisivua koristaa uusi lippakatos. Pihalla sijaitseva suihkulähdekin on tarkoitus korjata ensi kesänä takaisin toimintaan.

Sisällä aulassa ja muissa tiloissa on tilan tuntua ja raikkautta eri malliin kuin 60-luvun rakennuksessa oli ennen remonttia.

– Tiloista on tullut tosi paljon avarammat. Iso muutos on esteettömyys, sanoo seurakunnan viestintäpäällikkö Kanerva Kuisma.

Salista tuli suuri

Remontin myötä talossa on myös uusia tiloja. Virastotalon B-osassa on nyt kaksi sohvin ja nojatuolein sisustettua keskusteluhuonetta, joissa voi sopia omassa rauhassa tulevan kirkollisen tilaisuutensa yksityiskohdista.

Virastotalon sali ja entinen pieni kappelitila on nekin avattu yhdeksi suureksi tilaksi väliseiniä poistamalla. Jatkossa tilaa voi käyttää esimerkiksi perhejuhlien järjestämiseen.

Myös kirkollinen päätöksenteko keskitetään saliin. Siellä kokoontuvat niin kirkkoneuvosto kuin kirkkovaltuustokin.

Lasia ja tammea

Virastotalon sisätiloissa materiaaleina on käytetty lasia, vaaleaa tammea ja tummanharmaata lattialaattaa, joka korvaa aiemman punaruskean tiilen.

Kappelin puolella alkuperäistä ilmettä edustaa punainen seinälaatta. Samoin vanhaa on säästetty jättämällä taloustoimiston seinän lasitiilet ennalleen.

Suojeltua talossa on julkisivu, joka näyttää samanlaiselta kuin ennen remonttia. Vanha tiilijulkisivu on kuitenkin korvattu betonielementeillä, joihin tiilennäköiset laatat on liimattu. Korvaava ratkaisu on Museoviraston hyväksymä.

Kiinteistöpäällikkö Eino Korsi kertoo, että seinät olivat osittain pilalla esimerkiksi talon kerrostalo-osassa, kun vesi oli tullut seinästä läpi ja kastellut eristeet.

7 miljoonan euron remontti

Seurakunnan koko virastotalokokonaisuuden remontti tulee maksamaan noin 7 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan talossa remontoitiin 3 136 neliömetriä tilaa.

Neliökohtaiseksi remonttihinnaksi muodostuu siten 2 214 euroa neliöltä.

Suuri saneeraus kesti kahden vuoden ajan. Ensin remontoitiin talon A-osa ja C-osa.

Entisenä kirkkoherran asuntona tunnettu A-osa palvelee nykyään pappien ja kanttorien toimitiloina.

C-osassa on Franciscus-talo, perheasiain neuvottelukeskus sekä IT-aluekeskuksen toimisto.

Diakoniatoimisto, nuoriso- ja varhaiskasvatustyö ja lähetystyön toimisto muuttavat vielä C-osaan sisään.

Partiokolo sijoitetaan talon kellariin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut