Seurakunta pystytti ravintolan, tuotto Ulkomaanavulle

Pastori Johan Savola ja kesäteologi Riikka Juhantalo onnistuneen ravintolapäivän jälkeen. Kuva: Rauman seurakunta

Rauman seurakunnan vs. seurakuntapastori Johan Savola halusi kokeilla siipiään ravintolan pidossa ja etsi alkukesästä vapaaehtoisia mukaansa.

Viime viikonloppuna Rauman seurakunta osallistui Suomesta alkaneeseen ja nykyään jo maailmanlaajuiseen Ravintolapäivään.

Ravintolapäivänä, neljä kertaa vuodessa, tavalliset ihmiset perustavat pop up -ravintoloita yhdeksi päiväksi vaikka omaan kotiinsa tai puistoon.

Reilun neljän tunnin aikana Kuapplan juhlatilaan pystytetyssä ravintolassa kävi noin 80 ihmistä.

– No, vapaaehtoisia en etsinnöistäni huolimatta saanut. Kesälomat eli kesätyöt toivat varmasti omat kiireensä ihmisille, nuorten aikuisten pappi Johan Savola kommentoi.

Ihan yksin Savola ei kuitenkaan ravintolaa pitänyt. Hän sai mukaansa seurakunnan kesäteologin, Riikka Juhantalon.

Ruokalistan tavoitteina olivat valmistamisen helppous ja vetonaulana Pyhän Ristin kermaiset letut. Taikinaan oli tarvikkeita kolmelle ja puolelle litralle, mutta taikina loppui jo kaksi tuntia avaamisen jälkeen.

– Tiesin mihin ryhdyin, mutta kiirettä todella piti. Muutamalle lisäkäsiparille olisi ehdottomasti ollut käyttöä, aikaisemmin laivalla ravintolapuolen keikkaa tehnyt pastori toteaa.

Ravintolapäivä Rauman seurakunnassa ei tosiaankaan ollut hukkareissu. Päivän tuotto, 184 euroa lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavulle.

– Toivon, että ensi kerralla, kun Ravintolapäivä järjestetään, tulee myös vapaaehtoisia mukaan, Johan Savola päättää.

Vapaaehtoisiksi haluavilta Savola toivoo yhteydenottoja sähköpostitse osoitteeseen johan.savola@evl.fi.