Shakespeare kohtaa klassisen kirjaston päiväkonsertissa – Soivat kirjat -konserttisarja on Festivon taiteellisen johtaja Siljamari Heikinheimon ”lempilapsi”

Ohjelmassa kuullaan muun muassa Sibeliuksen musiikkia ja otteita Bernsteinin West Side Storysta.

Rauma Festivo ja Soivat Kirjat tuo Raumalle maanantaina ilmaiskonsertin kirjastoon. Sen suunnittelija ja yksi esiintyjistä on v viulisti Siljamari Heikinheimo.

Shakespearen näytelmät ja tekstit ovat kautta aikojen innoittaneet säveltäjiä. Raumalla maanantaina vierailevassa Shakespearen innoittamat -konsertissa näytelmien monologit nivoutuvat Korngoldin, Sibeliuksen, Prokofievin ja Bernsteinin teoksiin.

Ohjelmassa kuullaan muun muassa Sibeliuksen musiikkia näytelmään Myrsky ja otteita Bernsteinin West Side Storysta.

Rauma Festivon taiteellinen johtaja, viulisti Siljamari Heikinheimo on suunnitellut ohjelman yhdessä pianisti-tuottaja Heidi Kuusavan kanssa.

Konsertti on pääkirjastossa kello 13.

– Mukavasti siis joko juuri ennen tai jälkeen lounasajan, vinkkaa Heikinheimo.

Konsertti myös koululaisille

Konsertti on Rauma Festivon ja Soivat Kirjat -konserttisarjan yhteistyö.

– Molemmat ovat taiteellisen suunnittelun lempilapsiani ja on hienoa saada voimat nyt yhdistettyä.

Heikinheimon lisäksi mukana ovat näyttelijä Ville Seivo ja pianisti Salla Pynssi. Kolmikko esiintyy maanantaiaamuna myös Rauma-salissa seitsemäsluokkalaisille

– Olen hyvin iloinen saadessamme esiintyä kahdelle varmasti hyvin erilaiselle raumalaiselle yleisölle. Shakespearen tekstien tunnelataus sopii intensiteetiltään teini-ikäisille kuin nakutettu ja kirjaston pääsymaksuton konsertti houkuttelee toivottavasti myös uusia kasvoja klassisen musiikin pariin.

Soivat kirjat -sarja alkoi vuonna 2016 Helsingissä Kansalliskirjastossa. Konserttisarjassa oli aiemmin mukana myös sopraano Marjukka Tepponen.

– Tepponen on juuri nyt valloittamassa Amerikkaa, debytoinut juuri New Yorkin Metropolitan oopperatalossa, mutta saapuu Rauma Festivoon kesällä, Heikinheimo kertoo.

Tepposen Toscan Muotokuva -konsertti on Posellissa 6.8. Pianisti Salla Pynssiäkin kuultiin Festivossa viime kesänä ja jatkoa seuraa myös tulevana.

Näyttelijä Ville Seivo esiintyy parhaillaan Turun kaupunginteatterin Hobitti-näytelmässä, johon hän tänä keväänä hyppäsi näyttelemään pääroolia toisen näyttelijän loukkaannuttua.

Shakespearen innoittamat 25.4. klo 13 Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu lahjoitetaan Ukrainan lapsille.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut