Sievi Capital aikoo kasvattaa Logistikasta yritysostoin – raumalaisyhtiön uusi pääomistaja kehittää myös muun muassa Sotkaa ja Askoa

Marttila ja Brigatti kertoivat, että keskustelut yrityskaupoista on aloitettu. Kauppa olisi ensimmäinen Logistikaksen historiassa.

Raumalainen Logistikas sai joulukuussa uuden pääomistajan. Sievi Capital osti Logistikaksen osakkeista 70 prosenttia. Perustaja Ari Salmi ja toimitusjohtaja Toni Brigatti jatkavat omistajina.

Sievi Capital on pörssilistattu sijoitusyhtiö, joka ostaa, kehittää ja myy eteenpäin yrityksiä.

Viidessä vuodessa salkku uusiksi

Viime vuonna Sievi osti pelastusajoneuvoihin (Saurus ja Vema Lift) erikoistuneen Nordic Rescue Groupin ja Logistikaksen. Vuoden lopulla Sievi myi raskaan liikenteen maahantuoja Suvanto Trucksin.

Sievin salkussa on nyt neljää firmaa: Logistikas, NRG, KH-Koneet ja Indoor Group, johon kuuluvat muun muassa Askon ja Sotkan huonekalumyymälät.

– Viidessä vuodessa portfoliomme on muuttunut kokonaan, toimitusjohtaja Päivi Marttila kertoo.

Aiemmista omistuksista voi poimia säkyläläisen Apetitin, jossa Sievi Capital oli mukana 2009–2016. Apetitin seitsemän vuotta on pitkäaikaisimpia sijoituksia. Lyhyimmät projektit ovat olleet neljän vuoden mittaisia.

Ensimmäinen yrityskauppa

Logistikakselta Sievi odottaa kovan kasvun jatkumista.

– Tavoitteena on laajentaa uusille alueille ja uusiin asiakkuuksiin. Tutkimme aktiivisesti myös ei-orgaanisen kasvun mahdollisuuksia, Marttila sanoi tulosjulkistuksessa keskiviikkona.

Ei-orgaaninen kasvu tarkoittaa suomeksi sanottuna yritysostoja. Marttila ja Brigatti kertoivat, että keskustelut yrityskaupoista on aloitettu.

Kauppa olisi ensimmäinen Logistikaksen historiassa.

Firma on kasvanut nykyisiin mittoihinsa, noin 20 miljoonan euron liikevaihto ja 170 ihmistä palkkalistoilla, ilman yritys-ostoja.Logistikaksella on toimintaa Raumalla, Eurajoen Olkiluodossa, Jyväskylässä, Suolahdella, Porissa ja Nokialla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut