Siivoa maustekaappi kerran vuodessa

Mauste antaa ruoalle syvyyttä, ryhtiä ja yhdistää ruoka-annoksen raaka-aineita makuelämyksiksi.

Kun mauste vanhenee, sen kyky luovuttaa ruokaan aromeja heikkenee.

– Mausteet harvoin pilaantuvat kuten muut elintarvikkeet. Vanhetessaan mausteet kuitenkin menettävät makunsa. Maustekaappi pitäisikin siivota kerran vuodessa ja heittää kaapin vanhimmat mausteet suosiolla pois, kertoo Santa Maria Finlandin markkinointipäällikkö Maria Orassaari.

Mausteet tulisi säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa sekä mieluiten ilmatiiviissä lasipurkissa.

– Tyypillinen säilytyspaikka mausteille on maustekaapissa lieden yllä. Tämä on herkkien mausteiden kannalta huono ratkaisu, sillä jatkuvat lämpötilan muutokset, höyryt ja rasvankäry vanhentavat mausteita ennen aikojaan, Orassaari muistuttaa.

Suomalaiset ovat hänen mukaansa rohkaistuneet mausteiden käyttäjinä. Syitä tähän ovat muiden muassa laajentuneet maustevalikoimat, ruokablogien suosion kasvu sekä matkailu.