Silakka-Oscarin nappasi suomalainen Kaisa El-Ramly

Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun palkinnot jaettiin lauantaina alkuillasta kesäpihalla. Paikalla Tarmo Hotanen ja festivaalivieraita. Kuva: Juha Sinisalo.

Rauma Blue Sea Film Festivalin yhteydessä 22. kerran järjestettävän, Itämeren rantavaltioiden asukkaille suunnatun Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailun pääpalkinnon Golden Herringin eli Silakka-Oscarin sai tänä vuonna vastavalmistunut suomalainen elokuvantekijä Kaisa El-Ramly elokuvallaan Syntymävika.

– Jäätävä mutta hauska elokuva sisarkateudesta - aihe joka valitettavasti on tuttu monelle. Tuomaristo nautti päähenkilöiden vähäeleisestä mutta tarkasta näyttelemisestä, jonka vain taitava ohjaaja saa esille, tuomaristo perustelee valintaa.

Prahassa vuonna 2001 näyttelijäksi valmistunut El-Ramly aloitti vuonna 2013 elokuvataiteen opinnot Taideteollisessa korkeakoulussa. Syntymävika on tänä keväänä valmistuneen El-Ramlyn lopputyö, jonka hän tuotti, käsikirjoitti ja ohjasi.

– Olen sanattoman kiitollinen ja haltioissani voitosta. Lyhytelokuvat eivät päädy teatterilevitykseen, joten niiden yleisö on festivaaleilla. Toivon, että voiton myötä elokuvani saa lisää näkyvyyttä.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.