Silja Symphonyn vatsatautiepidemiassa löydetty norovirusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) alustavista tuloksista on 2. kesäkuuta selvinnyt, että Silja Symphonylla sairastuneista matkustajista on löytynyt norovirusta.

Lisäksi yhdessä pintapuhtausnäytteessä on tähän mennessä todettu norovirus, joka on genoryhmää 2.

Laivalla on entisestään tehostettu puhdistus- ja desinfioimistoimenpiteitä THL:n ohjeiden mukaisesti taudin tultua ilmi sunnuntaina 29.5. Sunnuntaista 29. toukokuuta alkaen noin 150 ihmistä, joiden joukossa matkustajia ja miehistön jäseniä, on saanut vatsataudin oireita.

Tallink Silja tekee edelleen yhteistyötä THL:n ja Helsingin epidemiaselvitystyöryhmän kanssa saadakseen epidemiakierteen katkaistua. THL jatkaa epidemian syiden selvittämistä.

Siivous- ja desinfioimistoimenpiteitä on tehostettu omien siivoojien sekä ulkopuolisen siivousyrityksen toimesta. Lasten leikkipaikka Silja Land oli väliaikaisesti suljettu perusteellisen desinfioinnin ajan ja lisäksi muun muassa miehistön kuntosali on otettu toistaiseksi pois käytöstä.

Myös Helsingin ja Tukholman terminaaleissa tehdään perusteellinen siivous ja desinfiointia jatketaan päivittäin. Kaikkien matkustajien toivotaan huolehtivan hyvästä käsihygieniasta.

Silja Symphony on jatkanut normaalia liikennöintiään Helsinki-Tukholma -reitillä. Helsingistä 1.kesäkuuta lähteneille matkustajille lähetettiin tekstiviestillä tilannepäivitys vatsatautiepidemiasta ja matkustajilla oli mahdollisuus halutessaan siirtää tai perua matkansa.