Silkkitie-palvelimen takavarikosta valtava rikosvyyhti – ilmoituksia tulee Lounais-Suomen poliisilaitokselle kirjattavaksi arvion mukaan noin 370

Tulli takavarikoi viime vuonna niin sanotun Silkkitie-palvelimen, jonka kautta on harjoitettu muun muassa huumausaineiden verkkokauppaa.

Tapauksen esitutkinta on edennyt ja rikosilmoituksia tulee Lounais-Suomen poliisilaitokselle kirjattavaksi tämän hetken arvion mukaan noin 370 kappaletta. Tutkinta kohdistuu kaikkiaan noin 420 henkilöön.

Tutkinnan kohteena olevista henkilöistä suurin osa, noin 370 on miehiä. Poliisi tiedottaa, että 2000-luvulla syntyneitä tutkinnan kohteista on ainoastaan kolme henkilöä. Rikoksesta epäillyistä henkilöistä noin sata on Satakunnasta ja loput Varsinais-Suomesta.

Tutkittavana olevista jutuista valtaosa on huumausainerikoksia. Törkeitä huumausainerikoksia on kirjattu kaikkiaan 31 kappaletta. Tämän lisäksi tutkittavaksi tulee huumausaineiden käyttörikoksia, erilaisia dopingrikoksia ja niin edelleen.

Silkkitiellä on ollut myynnissä kaikenlaisia huumeita ja tämä näkyy myös kirjatuissa rikosilmoituksissa ostettujen huumausaineiden monipuolisena kirjona.

Lounais-Suomen poliisilaitos on perustanut erillisen projektiryhmän käsittelemään rikoskokonaisuutta ja asiaa hoidetaan huumeryhmien yhteydessä Turussa ja Porissa.

Tällä hetkellä Silkkitiehen liittyviä esitutkintoja on suoritettu yli 70 kappaletta ja tämän lisäksi kymmenien juttujen esitutkinta on aloitettu.

Projektille on erikseen nimetyt aluesyyttäjät Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta.