Silmät vetävät usein vatsaa enemmän

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n mukaan noin viidennes, eli noin 75 - 85 miljoonaa kiloa, kaikesta ravintolaruuasta päätyy Suomessa jätteeksi. Kuva: Juha Sinisalo


Tällä viikolla on vietetty Kuluttajaliiton järjestämää Hävikkiviikkoa. Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen sekä lisäämään ruoan arvostusta.

Ruokaa lentää runsaasti roskiin päivän päätteeksi varsinkin ravintoloiden buffet-pöydistä.

– Kyllä sitä paljon menee hävikkiin, ongelma on iso juuri noutopöydän kohdalla, harmittelee Tallbo-ravintoloiden keittiömestari Erkki Sinervaara.

Sinervaaran mukaan unohdetaan, että ruokaa voisi hakea tarvittaessa lisää.

– Ruoka-annoksien kohdalla taas ei jää juuri mitään, lähinnä vihanneksia.

Samaa vakuuttaa Ravintola Tornin yrittäjä Outi Laivola, sillä Tornissakin hävikkiruoka on ongelmana eritoten viikonlopun noutopöytien kohdalla.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.