Silmät vetävät usein vatsaa enemmän

Ravintoloiden suurin ruokahävikki syntyy noutopöydistä. Nälän arvioiminen ei aina ruokailijoilta onnistu.

Tällä viikolla on vietetty Kuluttajaliiton järjestämää Hävikkiviikkoa. Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen sekä lisäämään ruoan arvostusta.

Ruokaa lentää runsaasti roskiin päivän päätteeksi varsinkin ravintoloiden buffet-pöydistä.

– Kyllä sitä paljon menee hävikkiin, ongelma on iso juuri noutopöydän kohdalla, harmittelee Tallbo-ravintoloiden keittiömestari Erkki Sinervaara.Sinervaaran mukaan unohdetaan, että ruokaa voisi hakea tarvittaessa lisää.

– Ruoka-annoksien kohdalla taas ei jää juuri mitään, lähinnä vihanneksia.

Samaa vakuuttaa Ravintola Tornin yrittäjä Outi Laivola, sillä Tornissakin hävikkiruoka on ongelmana eritoten viikonlopun noutopöytien kohdalla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut