Sinikka Palosen taidetta esillä laajassa näyttelyssä

Rauman taidemuseon järjestämä raumalaisia naistaitelijoita esittelevä näyttelysarja on saanut jatkoa. Lauantaista alkaen koko taidemuseo on varattu Sinikka Palosen retrospektiiviselle näyttelylle, jonka nimi on Matkalla. 

Tammikuun 12. päivään saakka esillä olevassa näyttelyssä on 80 teosta. Enemmänkin Palosen töitä olisi ollut näyttelyyn tarjolla, mutta taidemuseon seinätila loppui kesken.

Sinikka Palonen (s. 1948) on raumalaissyntyinen ja Raumalla asuva taidemaalari. Hän on valmistunut Suomen Taideakatemian koulusta vuonna 1975 ja työskennellyt aktiivisesti taiteilijana siitä alkaen.

Palosen teoksia on ollut useissa näyttelyissä 1970-luvun puolestavälistä alkaen, mutta nyt nähtävä kokonaisuus on ensimmäinen laajempi katsaus taiteilijan tuotantoon vanhemmista, vähemmän nähdyistä tämän päivän uusiin teoksiin asti. 

- Olen ilmaissut itseäni kuvilla aivan pienestä pitäen. Kun elämäntilanteeni on muuttunut, ovat teosteni aiheetkin muuttuneet, kertoo Palonen.

Palosen teoksissa keskeistä on ihminen ja hänen suhteensa toisiin ihmisiin sekä olemassaolon arvoituksiin. Vanhan Rauman idyllin innoittamista töistä matka on kulkenut tarinallisuuteen, draamaan ja myyttisyyteen. Viime vuosien teokset sisältävät viittauksia eri uskontojen visuaalisiin perinteisiin.

- Enkelit ovat minulle hyvin tärkeitä, sanoo taiteilija, joka on maalannut ja piirtänyt myös ikoneita.

Kuvien lisäksi Sinikka Palonen on ilmaissut itseään myös kirjoittamalla. 

- Vuonna 1984 Arte julkaisi kirjani Pieni sininen hiiri. Lisäksi olen kirjoittanut nukketeatteri Kuperkeikalle nukkenäytelmiä.

Näyttelyn yhteydessä ilmestyy kirja Sinikka Palosen tuotannosta. Sen on suunnitellut ja koonnut Laura Kokkonen.

Sinikka Palosen retrospektiivinen näyttely Matkalla

Rauman taidemuseossa

5.10.2013-12.1.2014