Sinkokadun jätteet selvityksen alla – "Jäteastia on meillekin mysteeri"

Rauman kaupungin tontilla olevat jätteet puhuttavat taas. Puiset rakennelmat ovat lähdössä, mutta jäteastian omistajaa ei ole löytynyt.

Sinkokadun maapläntillä olevan jätelavan omistaja ei ole kaupungin tiedossa. Taustalla näkyvät puurakennelmat sen sijaan ovat lähdössä pois.

Lukijamme otti yhteyttä Rauman Sinkokadulla olevaan tyhjään tonttiin liittyen. Tontti on Rauman kaupungin omistama. Tontille on kertynyt aika ajoin roskia, joiden tuojista ei ole saatu selville.

Nyt tontilla on jätelava, jonne tuotuja jätteitä on levinnyt myös lavan ulkopuolelle maastoon. Lisäksi jätelavan lähellä on puisia rakennelmia. Mistä on kyse?

– Puisten rakennelmien omistaja on tiedossa, ja ne ovat lähdössä sieltä pois, kertoo ympäristönsuojeluinsinööri Nina Kivimäki Rauman kaupungilta.

Sen sijaan jätelavan omistaja on kaupungin selvityksessä.

– Ympäristönsuojelun tiedossa ei ole, kuka lavan omistaa. Asiaa selvitetään ja sille mahdollisesti tehdään jotain jatkossa, Kivimäki sanoo.

Jäteastia itsessään ei ole Kivimäen mukaan ympäristörikkomus.

– Kyllähän kaupungin mailla on jäteastioita monessa muussakin paikassa. Jätteiden asiallinen käsittely tulee tietenkin huomioida.

Kaupunki siivoaa, jos omistajaa ei löydy

Maankäyttöinsinööri Ari-Pekka Asikainen Rauman kaupungilta kertoo, että jäteastian omistajaa selvitetään.

– Alue on ollut viimeksi festarijärjestäjän käytössä parkkialueena, ja ajattelimme, että se voisi olla heidän jäljiltään. He eivät kuitenkaan tienneet mitään asiasta.

– Jäteastia on meillekin mysteeri tällä hetkellä, Asikainen kertoo.

Asikaisen mukaan kaupunki yrittää selvittää jätelavan omistajaa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Jos omistajaa ei löydy, kaupunki siivoaa astian ja roskat pois.

– Kyllä se on meidän velvollisuutemme alueen maanomistajana.

Maaperä tulisi puhdistaa,

jotta se saataisiin käyttöön

Ari-Pekka Asikaisen mukaan kaupungilla ei juuri nyt ole suunnitelmia Sinkokadun varressa olevan tyhjän maapläntin varalle.

– Alue on asemakaavoitettu teollisuudelle ja palvelurakentamiselle, mutta konkreettisia suunnitelmia ei ole eivätkä tontit ole julkisesti haussa, Asikainen sanoo.

Asikaisen mukaan kiinteistön maaperä on saastunut ja se tulisi puhdistaa myrkyistä ennen kuin sitä voisi käyttää.

– Puhdistusprosessi olisi sen verran iso, että sitä ei ole koettu nyt tarpeenmukaiseksi. Kaupunki on osoittanut paljon tontteja yrityskäyttöön monesta muusta paikasta viime aikoina.

Asikainen kertoo, että ajan mittaan Sinkokadun varressa oleva kiinteistö on puhdistettava.

– Saastunut alue ei ole vaarassa levitä kiinteistöltä mihinkään, joten siinäkään mielessä puhdistusta ei ole tarvinnut vielä. Jossain vaiheessa se varmaankin on edessä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut