Sisäilmaongelmaiselle päiväkodille löytyi väliaikainen evakkopaikka, siirtotiloista ehkä apu seuraavaksi

Pyhärannan Ihodeen valmistuu kevättalvella päiväkoti, jolloin siirrettävät väistötilat jäävät vapaiksi.

Ihoden päiväkodin väistötilat ovat siirtokelpoiset, joten ne olisi mahdollista siirtää Reilaan päiväkotikäyttöön. Ihodessa tilat otettiin käyttöön vuoden 2020 keväällä.

Reilan päiväkoti Kirsikka Pyhärannassa siirtyy pikavauhtia evakkoon Reilan koulun yhteyteen. Syynä ovat päiväkotirakennuksen sisäilmaongelmat. Muutto tapahtuu viikon parin sisällä, kertoo vs. kunnanjohtaja Merja Koski.

– Koululta tuli aloite, että he pystyvät tiivistämään tiloja. Toki ne eivät ole päiväkotitiloja, mutta ainakin lapset pääsevät pois saastuneista tiloista. Se on ykkönen ja menee kaiken muun edelle, Koski toteaa.

Muutto tehtäisiin Kosken mukaan korkeintaan kuukausiksi. Kunnassa on käynnissä suunnittelu päiväkoti Kirsikan nykytilojen korvaamiseksi.

Ihodessa olisi tilat

Kunta on hankkinut tontin Reilan koulun vierestä Eemelintien pohjoispuolelta. Alueen kaavamuutos päiväkotitontiksi on hyväksytty. Kosken mukaan myös periaatepäätös uudesta päiväkodista on jo tehty.

– Mutta milloin ja millainen, sitä päätöstä ei ole tehty. Monta ratkaisua on olemassa. Puhutaan esimerkiksi moduuliratkaisusta, joka on nopeammin saatavilla kuin jos ruvetaan pitkästä puusta rakentamaan.

Yksi vaihtoehto Koskella on jo mielessään. Ihodeen valmistuu kevättalvella uusi päiväkoti. Silloin Ihoden koulun yhteydessä sijaitsevat päiväkoti Satakielen väistötilat vapautuvat käytöstä. Ne ovat kunnan vuokraamat ja edustavat nimenomaan siirrettävää moduulimallia.

– Siirretään Ihoden väistötilat Reilaan ja saadaan työaikaa siihen, että mikä on lopullinen ratkaisu. Silloin pystytään rauhassa miettimään ilman hätäratkaisuja, Koski ehdottaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut