Sisäilmasta oireilevat Varppeen koululaiset saivat mahdollisuuden siirtyä muihin tiloihin

Varppeen koulun sisäilmaa on tutkittu Laitilassa ahkerasti. Kuva: Juha Sinisalo

Sisäilmasta oireileville Laitilan Varppeen koulun oppilaille on tarjottu mahdollisuutta opiskella tai työskennellä muualla kuin Varppeen koulussa.

Perjantaina julkaistun Laitilan kaupungin tiedotteen mukaan oppilailla on mahdollisuus aloittaa koulunkäynti Kappelimäen koulun tiloissa. Päätöksen teki Laitilan kaupungin moniammatillinen sisäilmatyöryhmä.

Perjantaihin mennessä rehtorille on ilmoittautunut kuusi oppilasta, jotka siirtyvät kyseisiin tiloihin.

Tämän lisäksi äidinkielen opetusta on siirretty Walon talolle, ja tästä on tiedotettu oppilaita ja huoltajia. Tiedotteen mukaan Kappelimäen koulun opetusryhmän tarkemmista opetusjärjestelyistä rehtori tiedottaa asianosaisille.

Varppeen koululla on kesän remonttien jälkeenkin kaikkiaan 22 yläkoulun oppilasta ilmoittanut kärsivänsä oireista, joiden he arvelevat johtuvan sisäilmasta. Tämän lisäksi lukion rehtorille on tullut tieto yhden lukiolaisen mahdollisesti sisäilmasta aiheutuvasta oireilusta.

Tiedotteen mukaan teknisen toimen henkilöstö kävi tarkastamassa tilat, jotka ilmoituksessa oli nimetty. Ilmoitetuista tiloista ei löytynyt poikkeavaa muihin tiloihin verrattuna.

Moniammatillinen sisäilmatyöryhmä päätti kokouksessaan myös, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ohjeistuksen mukaisesti aikaisintaan puolen vuoden päästä saneerauksesta toteutetaan oppilaille THL:n vertaileva oirekysely sekä otetaan VOC-näytteet korjatuista tiloista.

Koululla on jo tehty pieniä muutostöitä, muun muassa opettajahuoneen lattiapinnoite päätettiin vaihtaa helpommin siivottavaksi. Samalla alta poistetaan vanha muovimatto.

Tiedotteen mukaan Varppeen koulun iso sali tutkitaan koulujen syysloman aikana ottamalla muun muassa materiaalinäytteitä. Erityisesti välipohjaliittymät tarkistetaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Muutamalla oppilaalla edelleen oireita, Varppeen koulu etsii heille opetustilaa

Vain tilaajille Avi: Varppeen koulu kunto olisi pitänyt huomioida paremmin ennen vesivahinkoa