Sisäilmasta oireilevat Varppeen koululaiset saivat mahdollisuuden siirtyä muihin tiloihin

Kuusi oppilasta on ilmoittanut Varppeen koulun rehtorille siirtyvänsä Kappelimäen koulun tiloihin.

| Päivitetty

Sisäilmasta oireileville Laitilan Varppeen koulun oppilaille on tarjottu mahdollisuutta opiskella tai työskennellä muualla kuin Varppeen koulussa.

Perjantaina julkaistun Laitilan kaupungin tiedotteen mukaan oppilailla on mahdollisuus aloittaa koulunkäynti Kappelimäen koulun tiloissa. Päätöksen teki Laitilan kaupungin moniammatillinen sisäilmatyöryhmä.

Perjantaihin mennessä rehtorille on ilmoittautunut kuusi oppilasta, jotka siirtyvät kyseisiin tiloihin.

Tämän lisäksi äidinkielen opetusta on siirretty Walon talolle, ja tästä on tiedotettu oppilaita ja huoltajia. Tiedotteen mukaan Kappelimäen koulun opetusryhmän tarkemmista opetusjärjestelyistä rehtori tiedottaa asianosaisille.

Varppeen koululla on kesän remonttien jälkeenkin kaikkiaan 22 yläkoulun oppilasta ilmoittanut kärsivänsä oireista, joiden he arvelevat johtuvan sisäilmasta. Tämän lisäksi lukion rehtorille on tullut tieto yhden lukiolaisen mahdollisesti sisäilmasta aiheutuvasta oireilusta.

Tiedotteen mukaan teknisen toimen henkilöstö kävi tarkastamassa tilat, jotka ilmoituksessa oli nimetty. Ilmoitetuista tiloista ei löytynyt poikkeavaa muihin tiloihin verrattuna.

Moniammatillinen sisäilmatyöryhmä päätti kokouksessaan myös, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ohjeistuksen mukaisesti aikaisintaan puolen vuoden päästä saneerauksesta toteutetaan oppilaille THL:n vertaileva oirekysely sekä otetaan VOC-näytteet korjatuista tiloista.

Koululla on jo tehty pieniä muutostöitä, muun muassa opettajahuoneen lattiapinnoite päätettiin vaihtaa helpommin siivottavaksi. Samalla alta poistetaan vanha muovimatto.

Tiedotteen mukaan Varppeen koulun iso sali tutkitaan koulujen syysloman aikana ottamalla muun muassa materiaalinäytteitä. Erityisesti välipohjaliittymät tarkistetaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut