SK: Johtava ylilääkäri jätti irtisanoutumisilmoituksen Raumalla – ehti toimia virassa lähes täydet kaksi vuotta

Hannu Nordqvist ehti toimia johtavana ylilääkärinä lähes täydet kaksi vuotta.

Hannu Nordqvist on jättänyt viime viikolla irtisanoutumisilmoituksensa johtavan ylilääkärin virastaan. Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

Rauman terveyspalvelun johdossa on tulossa vaihdos, kun johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist on jättänyt kaupungille irtisanoutumisilmoituksensa.Nordqvist on vahvistanut Satakunnan Kansalle jättäneensä ilmoituksen tiistaina 12. lokakuuta. Syitä ratkaisulleen hän ei ollut halunnut avata.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan Nordqvistin irtisanoutumispäivää edeltävänä maanantaina Rauman kaupunginhallitus ja sosiaali- ja terveystoimen johto olisivat käyneet palaverissa läpi muun muassa terveyskeskuksen käytännön johtamista ja palvelujen järjestämisestä.

– Siinä uutisessa oli oikeastaan kaikki, mitä tästä haluan sanoa, Nordqvist totesi Länsi-Suomelle.

Nordqvist ehti olla johtavana ylilääkärinä melkein täydet kaksi vuotta. Ennen nykyistä virkaansa hän toimi lääkinnällisen kuntoutuksen ylilääkärinä.

Hän on virallisesti hoitanut virkaa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella 21. marraskuuta 2019 alkaen, mutta ehti ennen sitä olla muutaman viikon viransijaisena hänen edeltäjälleen Marja-Leena Alholle.

Alho erosi johtavan ylilääkärin virastaan myös yllättäen. Hän koki tuolloin, ettei nauttinut sote-valiokunnan puheenjohtajan luottamusta.

Hannu Nordqvist on toiminut virkansa puolesta Satasoten hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen varajäsenenä, sillä kuntien sote-palvelut siirtyvät vuonna 2023 maakunnallisen hyvinvointialueen hoitoon.

Hän kommentoi tulevaisuuttaan Länsi-Suomelle hyvin lyhytsanaisesti.

– En tiedä yhtään, se on mun esimieheni asia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut