SK:n gallup: Perussuomalaiset Satakunnassa kohti historiallista voittoa – SDP saattaa pystyä pitämään raumalaisedustajan

Perussuomalaiset on matkalla historialliseen vaalitulokseen Satakunnassa. Näin ennakoi Satakunnan Kansan Norstatilla teettämä gallup. Gallupin mukaan perussuomalaiset olisivat kahmimassa peräti 31,88 prosentin äänimäärän.

Äänimäärä olisi historiallinen, sillä aiemmin yksikään puolue ei ole saanut Satakunnassa yli 30 prosentin kannatusta. Norstatin mukaan gallupin virhemarginaali on 3,3 prosenttiyksikköä.

Lauantaina julkaistu gallup ennakoi perussuomalaisille siis kolmea paikkaa eduskunnassa, jotka arvioiden mukaan menisivät Laura Huhtasaarelle, Jari Koskelalle ja Petri Hurulle.

Viime eduskuntavaaleista poiketen Huhtasaari ei olisi kuitenkaan Satakunnan ääniharava, vaan siitä tittelistä kilpailisi Rauman Matias Marttinen (kok.) ja Euran Eeva Kalli (kesk.). He olisivat gallupin perusteella myös puolueidensa ainoat läpi pääsevät ehdokkaat Satakunnasta.

Raumalaisittain mielenkiintoisin on SDP:n tilanne. Puolue on gallupien mukaan menettämässä kannatustaan yli viisi prosenttia, mutta saamassa kaksi edustajapaikkaa. Krista Kiurun lisäksi viimeisestä paikasta kisaavat arvioiden mukaan raumalaisehdokas Juha Viitala sekä istuva kansanedustaja Heidi Viljanen. SDP on perinteisesti saanut Raumalta eduskuntavaaleissa ehdokkaansa läpi, ja tälläkin kertaa Viitala on hieman arvioissa tällä hetkellä Viljasta edellä.

Satakunnan kahdeksas paikka olisi menossa vasemmistoliiton Raisa Rannalle.

Sdp:n raumalaisehdokas Juha Viitala on saanut gallupissa hyvin kannatusta. Kuva: Vesa-Ville Väänänen