SK: Pyhän Ristin kirkon matkalaukkuselkkaus etenemässä syyteharkintaan

Epäiltyinä ovat raumalainen mies ja nainen.

Poliisi reagoi lokakuun alussa sattuneeseen välikohtaukseen Pyhän ristin kirkolla usean partion voimin. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Pyhän Ristin kirkolla lokakuun alussa tapahtuneen matkalaukkuselkkauksen esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan mahdollista oikeuskäsittelyä varten. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Rikosylikonstaapeli Jyrki Laine kertoo lehdelle, että tutkintanimikkeenä on perätön vaarailmoitus. Tutkinnassa on selvinnyt, ettei tapaus uhannut suorasti muita henkilöitä tai kohteita.

Teosta epäiltyinä ovat 30–40-vuotias raumalaismies ja noin 50-vuotias raumalaisnainen.

SK:n mukaan matkalaukkuun oli kirjoitettu viesti, jonka sisältöä ei voi julkistaa. Se sai kuitenkin poliisin varautumaan eri vaihtoehtoihin, ja tutkintoihin osallistuikin myös räjähteisiin erikoistunutta henkilökuntaa.

Tapahtuneen jälkeen Rauman poliisiaseman tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula kertoi Länsi-Suomelle, että minkäänlaista uhkausta ei oltu mitään tahoa kohtaa esitetty.

– Ennemminkin kyse oli siitä, että tällaisiin hylättyihin laukkuihin suhtaudutaan aina tietyllä varauksella. Tässä tapauksessa olosuhteet herättivät tiettyjä epäilyksiä, Hiltula sanoi tuolloin.

Teon motiivista ei toistaiseksi voida kertoa julkisuuteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut