SK: Säkylän kunta julkaisi salassa pidettäviä asioita verkkosivuillaan

Säkylän kunnanvirasto. Kuva: arkisto/ Juha Sinisalo

Säkylän kunnan verkkosivuille päätyi salassa pidettäväksi tarkoitettua tietoa viimeviikkoisen kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjassa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Pöytäkirjan kohdassa, joka sisälsi salaiseksi merkittyä tietoa, oli kyse Säkylän kuntaan joulukuussa kohdistuneen laajan kyberhyökkäyksen aiheuttamasta tietoturvapalveluiden hankinnasta ja niiden kustannuksista.

Satakunnan Kansan mukaan salaiset kohdat oli alun perin julkaistusta pdf-muotoisesta pöytäkirjasta peitetty, mutta tekstin pystyi kopioimaan verkosta ja muuttamaan luettavaan muotoon. Nyt pöytäkirjaa on muokattu siten, ettei tekstiä enää pysty kopioimaan.

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kommentoi Satakunnan Kansalle, että kyseessä oli nolo moka, eikä mitään kriittisiä asioita ole viisasta kirjata pöytäkirjatekstiin silloinkaan, kun se salataan. Asiakohta ei hänen mukaansa kuitenkaan sisältänyt mitään sellaista kriittistä tietoa, joka vaarantaisi kunnan tietoturvaa.

Säkylän kunnan tietojärjestelmiin kohdistuneen kyberhyökkäyksen aiheuttamat vahingot ovat kunnanjohtajan arvion mukaan kipuamassa vajaaseen 400 000 euroon.