SK: Säkylässä erikoinen onnettomuus – paikalta tehtiin mielenkiintoinen löytö

Satakunnan pelastuslaitos työskenteli perjantai-iltana keskisuuren öljyvahingon parissa. Kuvituskuva. Kuva: Juha Sinisalo

Säkylässä sattui erikoinen onnettomuus perjantaina iltakymmenen aikoihin.

Täysperävaunullinen ajoneuvoyhdistelmä oli matkalla Säkyläntiellä kohti liikenneympyrää, kun kuljettajan mukaan jotain osui voimalla ajoneuvon pohjaan.

Osuma teki reiän ajoneuvon polttoainetankkiin ja liikenneympyrän molemmin puolin valui arviolta noin 150 litraa dieseliä.

Pelastuslaitos imeytti ja siivosi dieseliä pois tieltä. Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt haittasivat liikennettä vajaan tunnin ajan.

– Diesel värjää tien pinnan voimakkaasti ja sen myös haistaa siellä nyt pidemmän aikaa. Se, mitä siihen tien pintaan on jäänyt, ei sieltä pois saa. Se haihtuu sieltä ominensa vähitellen pois. Öljy ei kuitenkaan aiheuta tiellä enää liukkautta, Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni-Pekka Kuusniemi kertoi Satakunnan Kansalle.

Dieselvanan alkulähteiltä löytyi mielenkiintoinen esine. Kuusniemen mukaan keskellä tietä oli vasara.

– Epäilemme, että se on aiheuttanut onnettomuuden kimmoten rekan renkaasta epäonnisesti tankkiin. Olisiko vasara sitten aikaisemmin tippunut jonkun auton kyydistä? Joka tapauksessa joku kaipailee varmaan vasaraansa.