Skanska rakentaa "neljän hehtaarin sahan" Raumanmeren rannalle

Skanskan valintaa kumppaniksi puolsivat yhteneväiset turvallisuustavoitteet Metsä Fibren kanssa. Uskomme vahvasti, että Skanska vastaa rakentamiselle asetettuihin aikatauluihin ja laadullisiin vaatimuksiin, Rauman sahaprojektin projektijohtaja Harri Haapaniemi kertoo.

| Päivitetty

Metsä Group valitsi Skanskan Raumalle tulevan uuden mäntysahan rakentajaksi.

- Skanskan valintaa kumppaniksi puolsivat yhteneväiset turvallisuustavoitteet Metsä Fibren kanssa. Uskomme vahvasti, että Skanska vastaa rakentamiselle asetettuihin aikatauluihin ja laadullisiin vaatimuksiin, Rauman sahaprojektin projektijohtaja Harri Haapaniemi kertoo tiedotteessa.

Rakennustyöt alkavat elokuussa ja valmistuvat ensi vuoden syyskuussa. Laiteasennukset käynnistyvät ensi vuoden alkupuolella. Tuotannon pitäisi alkaa vuoden 2022 syksyllä.

Haapaniemi puhui Länsi-Suomen haastattelussa aiemmin "neljän hehtaarin sahasta". Skanskan projekti kattaa noin 44 000 bruttoneliömetriä. Kokonaisuuden suurimat osat sahalinjarakennus, tuore- ja kuivalajittelurakennus, paketointi sekä kuivaamo.

Kuivaamoon Skanska tekee yli 20 000 neliön perustuslaatan. Rakennus kuuluu kuivaamourakkaan.

Lisäksi alueelle rakennetaan pienempiä rakennuksia, kuten seulomo, kuorimo sekä paketointi- ja lähtölogistiikan rakennus.

Mäntysahan rakentamisvaiheen työllistäväksi vaikutukseksi on kerrottu 1500 henkilötyövuotta. Haapaniemi arvioi aiemmin, että parhaimmillaan työmaalla voi olla 300-350 ihmistä. Huippu ajoittuu ensi vuoden alkupuolelle, kun samaan aikaan rakennetaan ja asennetaan.

Saha on Metsälle noin 200 miljoonan euron satsaus.

Siihen liittyen Rauman Satama on tekemässä 50 miljoonan euron investointia uuteen laituriin ja sahatavarakeskukseen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut