Skool kaupalle - "Epäilijöitä ja alan hautaajia on riittänyt"

Kaupalle skoolasivat RMC:n hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi (vas), toimitusjohtaja Heikki Pöntynen, Mols-Linienin toimitusjohtaja Sören Jespersen, RMC:n myyntijohtaja Håkan Enlund ja Molsin hallituksen puheenjohtaja Frantz Palludan.

Raumalainen laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions tiedotti keskiviikkona ensimmäisestä laivakaupastaan. Tanskalainen Mols-Linien tilaa RMC:ltä lautan Bornholmin-reitilleen.

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) iloitsee, kun STX:n jälkeensä jättämän tuskan tuhkasta nousee viimein uutta ja pitkä laivanrakennuksen perinne voi jatkua Raumalla. Seuraaviin projekteihin RMC:n on helpompi päästä kiinni.

Vuonna 2014 perustettu RMC on Salosen mukaan onnistunut omalta osaltaan valamaan uskoa alan tulevaisuuteen laajemminkin.

- Koko alan elvyttäminen Raumalla on vaatinut pitkäjänteistä työtä haastavassa markkinatilanteessa ja toimintaympäristössä. Kaikkien eri tahojen on pitänyt jaksaa uskoa Raumalla olevaan potentiaaliin ja laivanrakennuksen tulevaisuuteen, vaikka heti ei olekaan saatu sitä, mitä on toivottu.

Rauman kaupunki osti telakka-alueen STX:ltä. Myös valtio on Salosen mukaan osaltaan tukenut RMC:n toimintaa, "vaikka epäilijöitä ja alan hautaajia on matkan varrella ollut monia".

- Erityiskiitos kuuluu RMC:n omistajille ja osaajille, jotka ovat kaikessa hiljaisuudessa työskennelleet vuosia taustalla tilausten saamiseksi. Yrityksen ansiosta kaikki se pääomaa aina suunnittelusta ja laivamyynnistä laivanrakennukseen on pystytty ylläpitämään Raumalla. Tämä on osoitus pienen kaupungin ja yrityksen sinnikkyydestä, kehuu Salonen.

Lisää aiheesta

RMC:n ensimmäinen laivatilaus: Lautta Bornholmin-reitille - Työllistävä vaikutus yli tuhat henkilötyövuotta