SM-liigakiekkoilija tuomittiin raiskauksesta kahden vuoden vankeuteen – tehnyt liigauralla yhden maalin Lukkoa vastaan

JYP on siirtänyt Severi Lahtisen sivuun toiminnastaan. Pelaaja kiistää rikoksen.

| Päivitetty

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tiistaina SM-liigakiekkoilija Severi Lahtisen, 24, kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta. Oikeuden mukaan rikos tapahtui Lahdessa uhrin kotona viime vuoden kesäkuussa.

Tuomion mukaan nainen oli päihtynyt ja nukahtanut, kun Lahtinen oli yhdynnässä tähän. Oikeus katsoi, että uhri oli päihtymystilansa takia kyvytön ilmaisemaan tahtoaan sukupuoliyhteyteen ja että Lahtinen käytti tilaa hyväkseen.

Lahtinen kiisti syyllistyneensä asiassa rikokseen. Hänen mukaansa sukupuoliyhteys tapahtui yhteisymmärryksessä.

Nainen kertoi olleensa festivaaleilla, joilta hänen ystävänsä toi hänet kotiin. Hän kertoi juoneensa alkoholia ja voineensa pahoin sen takia. Jossain vaiheessa Lahtinen oli tullut nukkumaan naisen asunnolle.

Yksi samassa seurueessa asunnolle tullut todistaja kertoi naisen olleen väsynyt ja uninen, kun tämä päästi heidät sisälle asuntoon.

Nainen kertoi muistavansa, kuinka heräsi vatsallaan siihen, että Lahtinen oli hänen päällään ja yhdynnässä häneen. Hän kertoi heränneensä ja vetäneensä itsensä tilanteesta.

Tämän jälkeen hän kertoi lähettäneensä viestejä ystävälleen ja poikaystävälleen ja sanoneensa Lahtiselle, että tämän pitää poistua.

Kommentoi tuomiota Instagramissa

Lahtinen kertoi olleensa juhlimassa ja menneensä naisen asunnolle nukkumaan kahden ystävänsä kanssa.

Hänen mukaansa nainen oli vetänyt häntä itseään kohti, minkä jälkeen hän meni tämän kanssa sänkyyn. Lahtisen mukaan he olivat hyväilleet toisiaan, minkä jälkeen yhdyntä tapahtui. Lyhyen yhdynnän jälkeen nainen oli Lahtisen mukaan ilmoittanut, ettei voikaan jatkaa.

Käräjäoikeus totesi, että uhrin ja Lahtisen kertomukset olivat ristiriidassa keskenään. Oikeus piti epäuskottavana, että pahoinvoiva ja nukkuva uhri olisi ryhtynyt sukupuoliyhteyteen puolitutun ihmisen kanssa. Uhrin kertomusta tukivat oikeuden mukaan todistajien kertomukset.

– Vastaajan esittämä vaihtoehtoinen tapahtumainkulku yhteisymmärryksessä suoritetusta sukupuoliyhteydestä on kyllä ollut mahdollinen, mutta kokonaisuutena tarkasteltuna niin epäuskottava, että se voidaan riittävällä varmuudella poissulkea, tuomiossa sanotaan.

Lahtinen kertoi Instagramissa valittavansa tuomiosta hovioikeuteen.

– Minut on tänään tuomittu rikoksesta, jota en ole tehnyt. Syytteeseen johtaneessa tapahtumassa oli kyse kumppanin pettämisestä. Tilanne oli kääntynyt raiskaukseksi tarinassa, joka petetyksi joutuneelle miehelle myöhemmin kerrottiin, hän kirjoitti.

Lahtinen on edustanut SM-liigassa Jyväskylän JYPiä ja Lahden Pelicansia. Rauman Lukkoa vastaan hän on pelannut 16 ottelussa, joissa on tehnyt yhden maalin. Se syntyi 15.9.2018 Lahdessa pelatussa Pelicans–Lukko-ottelussa.

Tällä kaudella Lahtinen on pelannut JYPin kärkiketjuissa, mutta hän on ollut viimeiset ottelut sivussa joukkueen kokoonpanosta. Viime kaudella Lahtinen teki 54 runkosarjaottelussa 36 pistettä.

JYP kertoi tiistaina siirtäneensä Lahtisen sivuun toiminnastaan.

Jecaterina Mantsinen ja Petteri Ikonen, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut