SM-tason telinevoimistelija otti Rauman betonitolpan haltuun - kuvautti itsensä webkamerassa

Jyväskylästä Raumalle työmatkalle saapunut Eetu Lahti päätti ottaa uuden kaupungin haltuun poikkeuksellisella tavalla – nuori mies kuvautti itsensä Länsi-Suomen torin laidalla olevalla webkameralla ja lähetti sen välityksellä terveiset tutuilleen ympäri maailman.

– Ennen vierailua bongasin netistä, että Raumalla on tuollaisia kameroita. Kun työpalaverissa vielä erikseen kehotettiin tutustumaan Vanhaan Raumaan, muistin torikameran ja paikansin sen sijainnin, Lahti kertoo.

Hän lähetti kavereilleen WhatsApp-ryhmään linkin ja viestiä, jotta tuttavat osaisivat mennä katsomaan kameran kuvassa heiluttelevaa Lahtea.

Pelkkään moikkailuun hän ei kuitenkaan tyytynyt, vaan hallitsevana permannon suomenmestarina ja Suomen telinevoimistelun maajoukkueen kapteenina tunnettu Lahti hypähti torin laidan betonitolpan päälle käsillään seisomaan.

– Tolppa oli stabiili ja siinä pysyi ihan hyvin, vaikka vähän tuulikin. Liikkuvan torikameran kanssa kuvaamisessa oli pieniä haasteita ajoituksen kanssa.

Lopputulos oli kuitenkin parempi kuin odotettiin.

– Kaveri nappasi Saksassa kameran kuvasta screenshotin ja lähetti sen minulle. Saimme tosi hyvälaatuista kuvaa, Lahti kehuu.

Hän jakoi kuvansa myös Twitterissä. Saateteksti kuului: "Ekaa kertaa Raumalla eikä ketään ottamassa valokuvaa. Onneksi on webkamera."

Rauman vierailusta jäi Lahdelle kaiken kaikkiaan positiivinen kuva.

– Pitää tulla vielä kesäaikaan uudestaan vierailulle. Ihmiset olivat todella mukavia ja tykkäsin myös murteesta, hän kertoo.

Ensimmäisenä Lahden kuvasta uutisoi Satakunnan Kansa.

Kaikki Länsi-Suomen web-kamerat löytyvät kootusti täältä. Kamerat eivät tallenna kuvaamaansa materiaalia.