Soitto viranomaisille unohtui - ylösalaisin löytynyt vene käynnisti mittavat etsinnät

Porin edustalta löytyi sunnuntaina klo 18:20 ylösalaisin ollut vene, jossa oli vaihde ja virrat päällä. Ilmoituksen kaatuneesta veneestä teki verkoilleen menossa ollut kalastaja. Löytöpaikka oli Kuuminaistenniemen länsipuolella rantakivikossa.


Veneessä oli havaittavissa selkeitä onnettomuuden jälkiä.


Meripelastuskeskus Turku käynnisti hätätilanteen mukaiset toimet, jolloin tehtävänä oli löytää henkilö merestä. Tehtävään hälytettiin useita pelastusyksiköitä: Porin merivartioaseman partiovene, alueella olleen vartiolaiva Uiskon kaksi partiovenettä, meripelastushelikopteri Turusta sekä partiolennolla ollut Rajavartiolaitoksen lentokone.


Veneen löytöpaikan lähettyviltä olleelta mökiltä tavoitettiin henkilö, joka kertoi, että hänen mökilleen oli tullut henkilö märissä vaatteissa jo aamulla.

Toinen henkilö oli puolestaan rannassa märissä vaatteissa. He olivat lähteneet matkaan Luvialta ja kertoivat ajelehtineensa kaatuneen veneen päällä rantaan.

Mikäli onnettomuuteen joutuneet olisivat ilmoittaneet tapahtuneesta viranomaisille, laajat etsinnät olisi voitu välttää.

Meripelastuskeskus painottaakin ilmoittamisen tärkeyttä, jos onnettomuuteen jouduttuaan saa apua muilta kuin viranomaisilta.