Sokerijuurikkaan kasvukausi käynnistynyt hyvin

Sokerijuurikkaan kasvukausi on käynnistynyt hyvin koko pääviljelyalueella eli Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio

Sokerijuurikkaan kasvukausi on käynnistynyt suotuisissa olosuhteissa, ja tämänhetkiset sato-odotukset ovat sokeriyhtiö Sucroksen mukaan hyvät.

Sokerijuurikkaan kasvukausi on käynnistynyt hyvin koko pääviljelyalueella eli Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla.

– Kasvuolosuhteet ovat tähän asti olleet erinomaiset, sillä kosteutta ja aurinkoa on ollut juuri sopivasti. Tällä hetkellä sato-odotukset ovat varsin hyvät, kertoo maatalousjohtaja Tero Tanner Sucros Oy:stä.

Juurikasta viljellään tällä kasvukaudella noin 11 600 hehtaarilla hieman yli 700 viljelijän voimin. Keskimääräinen viljelyala on noin 16,5 hehtaaria.

Suomalainen sokeritoimiala on uuden tilanteen edessä, sillä vuodesta 2017 alkaen sokerin maakohtaiset tuotantokiintiöt poistuvat EU:n alueella.

Myös EU:n määrittelemä vähimmäishinta poistuu, ja sokerin hinta voi jatkossa vaihdella samalla tavalla kuin viljojen hinnat.