Sorkan kylätalo mukana julkaisussa

Rakennusten uusiokäyttöä käsittelevä Eläköön rakennus! Uusi käyttötarkoitus – uusi elämä on ilmestynyt. Rakennusperintöpäivien julkaisu esittelee noin 60 erilaista tapaa ottaa alkuperäisestä käytöstä poistunut rakennus tai rakennelma uuteen käyttöön. Satakunnasta esitellään Huittisten paloasema, Kokemäen sähkömuseo ja muuntamokahvila, Porin Puuvilla sekä raumalainen Sorkan kylätalo.

Julkaisussa liikutaan sekä tutuissa että erikoisemmissa kohteissa eri puolilla Suomea. Samalla selviää, mitä on rakennettu muun muassa entiseen ruutikellariin, hiihtohissin lähtölavalle, ratakuiluun, lämpökeskukseen, paloasemalle ja hevostalliin.

Julkaisu perustuu Rakennusperintöpäivien tekemään kyselyyn, jossa kerättiin kiinnostavia esimerkkejä ja tarinoita uudiskäyttökohteista. Kyselyyn saatiin lähes sata vastausta eri puolelta Suomea. Esimerkkien tarkoituksena on innostaa tarkastelemaan lähiympäristöä ja sen rakennuksia uusin silmin sekä pyrkiä löytämään vanhoille rakennuksille, rakennuskokonaisuuksille ja rakennelmille uusia käyttötarkoituksia.