Sosiaalinen media tarjoaa vaaleihin uuden temmellyskentän

Sosiaalinen media muuttaa perinteikkäiden vaalikampanjoiden sisältöjä ja tarjoaa pienenkin vaalibudjetin ehdokkaille mahdollisuuden notkeaan, vuorovaikutteiseen ja persoonalliseen viestintään.

Uudet sosiaalisen median tarjoamat mahdollisuudet tekevät kuitenkin samalla myös viestien ja sisältöjen hallitsemisesta entistä vaikeampaa.

Länsi-Suomen toimitus toivoo, että vaalien alla myös lehden sosiaalisen median yhteisöissä ja verkkosivujen keskustelukentissä käytäisiin keskustelua yhteiskunnallisista aiheista, mutta niin, että keskustelun sävy pysyy asiallisena.

– Keskustelu ei ole rakentavaa, jos pääpaino siinä on toisten ehdokkaiden mollaamisessa. Tulevasta nelivuotiskaudesta on muodostumassa haasteellinen. Ehdokkailta toimitus toivoo uusia avauksia keskusteluun, tähdentää artikkelitoimittaja Mirja Kauppila-Laine.

Sanomalehti Länsi-Suomen mielipidesivulle avautuu vaalien alla kansanedustajaehdokkaille tarkoitettu palsta, jossa ehdokkaat voivat puntaroida itselleen tärkeitä aiheita. Kirjoitukset julkaistaan myös lehden nettisivuilla.

– Kirjoitukset varmasti herättävät runsaasti ajatuksia ja kommentteja. Toivommekin, että niihin ottaisivat kantaa sekä ehdokkaat että lukijat hyvän maun rajat kaiken aikaa muistaen.

Marva Media avaa maaliskuussa myös oman vaalikoneen, jossa ehdokkailta tiedustellaan kantoja tulevan eduskuntakauden tärkeisiin kysymyksiin. Vaalikoneessa esittäytyvät sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen vaalipiirin ehdokkaat.

Toimitus käyttää vaalikoneen antamia vastauksia laajasti myös juttumateriaalina. Tarkoitus on ruotia aihepiireittäin, miten tärkeinä toisaalta lukijat tiettyjä asioita pitävät ja miten ehdokkaat ongelmiin vastauksia ovat antaneet.

Vastauksia tullaan käsittelemään laajasti myös nettiuutisoinnissa. Netin keskusteluissa lukijat pääsevät ottamaan vastauksiin kantaa heti tuoreeltaan.

Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta.