Sote-kyytien myöhästelyt ovat vähentyneet

Sote-taksien uusi kyydinvälitysjärjestelmä puhuttaa käyttäjiä ja näkyy myö s Rauman taksiasemalla. Savilassa tilausta maanantaina aamupäivällä odotellut Pirjo Rakkolainen ajaa päivittäin 1–2 sote-ajoa, viimeksi aamulla. Ylipäätään sote-ajot ovat vähentyneet hänen mukaansa viime aikoina. Kuva: Juha Sinisalo

Uuden, kritiikkiä keränneen sote-kuljetusjärjestelmän alkuvaikeudet ja autojen myöhästelyt myönnetään Rauman kaupungilta. 1.7. käyttöönotettua järjestelmää ei kuitenkaan lähdetä romuttamaan.

– Varmasti asiakkaat pikkuhiljaa oppivat tähän. Seuraamme tilannetta emmekä ole muuttamassa järjestelmää vaan jatketaan tällä eteenpäin, Rauman vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marja-Leena Alho toteaa.

Tilannetta käytiin läpi kaupungin ja taksiautoilijoiden edustajien mediatilaisuudessa eilen sote-kyyteihin liittyvien hankaluuksien noustua julkisuuteen Raumalla.

Sote-autoista kolmasosa myöhästeli, kun järjestelmä otettiin käyttöön. Tuorein tieto on, että tuo luku on puolittunut 15 prosenttiin.

– Myöhästymisiä ja käynnistymisvaikeuksia on ollut, eikä kaikkea ole osattu ottaa huomioon. Tätä systeemiä on kuitenkin kehitetty päivittäin eteenpäin, logistiikkasuunnittelija Risto Peltonen toteaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.