Sote-palvelurakenne on mahdollista luoda myös sairaanhoitopiirin harteille

Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ermo Haavisto toivoo maakunnallisen palvelurakennetyön jatkuvan mahdollisimman nopeasti.

Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ermo Haavisto on pettynyt sote-uudistuksen kariutumiseen.Haavisto ei voi käsittää, miten asiaa ei saatu tälläkään kertaa maaliin.

– Tämä on ennen kaikkea hallituksen tappio. Koen kuitenkin suurta myötähäpeää koko suomalaisen parlamentarismin puolesta. Tässä ajassa olisi jotain valmista pitänyt saada aikaan. Poliitikot voivat katsoa toisiaan silmiin ja kysyä, miten tässä näin kävi.

Sairaanhoitopiiristä yhteiset hartiat?

Paluuta entiseen ei Haaviston mukaan ole. Hän on vahvasti sitä mieltä, että Sata-soten tulisi nyt jatkaa työtään välittömästi, eikä jäädä odottamaan tulevan hallituksen linjauksia.

– Satakunnan pitää lähteä rohkeasti tekemään tässä asiassa omia ratkaisujaan. Näin on tehty jo muuallakin. Maakunnallinen palvelurakenne on mahdollista saada aikaan jo nykylainsäädännön puitteissa.

Haavistolla on heittää heti yksi vaihtoehto ilmaan.

– Meillä on jo kattava organisaatio olemassa. Sairaanhoitopiirin kuntayhtymällä olisi tarvittavan leveät hartiat, jonka päälle voi rakentaa. Se olisi selkein ja yksinkertaisin ratkaisu.

Terveydenhuoltoa ja siihen liittyviä palveluja pidetään yhteiskunnassa helposti pelkästään menoeränä. Haaviston mukaan sote-palvelut pitäisi nähdä mahdollistajana.

– Me varmistamme ihmisten toimintakyvyn. Siitä taas riippuu muun muassa se, että työmarkkinoilla on myös tarpeeksi työvoimaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut