Sote-uudistus toteutuu – Satakunnassa valmistelutyö aloitetaan heti toden teolla

Satakunnna asukkaiden näkökulmasta muutos tapahtuu vasta vuoden 2023 alusta, jolloin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja sote-kuntayhtymiltä hyvinvointialueille. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Suomen hallitus on hyväksynyt sote-uudistuksen tänään keskiviikkona. Tämän myötä Satakunnassakin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen tullaan siirtämään kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle.
Tulevaisuudessa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista sekä pelastustoimesta vastaa Suomessa 21 hyvinvointialuetta, Helsingin kaupunki ja HUS-yhtymä.

Satakunnassa ollaan tyytyväisiä ison uudistuksen vihdoin siirtyessä viralliseen valmistelu- ja toteuttamisvaiheeseen.

– Pidämme erittäin tärkeänä, että Satakunnassa on nähty poliittisten ja alueellisten intressien yli ja Satakunnan hyvinvointialueen valmistelua tehdään yhdessä, toteaa maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä Satakuntaliitosta.

Satakunnan hyvinvointialueelle tulevat siirtymään Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä PoSa, Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kessote, Porin kaupungin perusturvan palvelut, joka on vastannut myös Ulvilan ja Merikarvian sote-palveluista, Rauman ja Huittisten kaupunkien ja Euran ja Säkylän kuntien sote-peruspalvelut. Hyvinvointialueelle siirtyvät myös Satasairaala ja Satakunnan pelastuslaitos.

Satakunnna asukkaiden näkökulmasta muutos tapahtuu vasta vuoden 2023 alusta, jolloin sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja sote-kuntayhtymiltä hyvinvointialueille.