Soten jälkeenkin on elämää

Lääkärikeskus Minerva pohtii tarkkaan kannattaako soteen lähteä mukaan. Asiaan liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä.

Lääkärikeskus Minervan toimitusjohtaja Heimo Ylitalon mukaan valinnanvapautta koskevan lakiluonnoksen julkistuksen jälkeenkin on vielä paljon avoimia kysymyksiä.

– Toivon, etteivät uudet linjaukset romuta hyviä nykykäytäntöjä. Toivottavasti koko terveysjärjestelmää ei laiteta uusiksi pelkästään poliittisista syistä.

Erityisesti Ylitaloa hirvittää soten mukanaan tuoma byrokratian merkittävä lisääntyminen.

– Valinnanvapaus tuo mukanaan paljon uutta kuten maksusetelit, asiakassetelit ja henkilökohtaisen budjetoinnin. Kuka näihin liittyvän hallinnollisen työn tekee? Voin suoraan sanoa, että kyllä se vähän hirvittää.

Vielä ei ole varmaa, lähteekö Minerva ollenkaan mukaan soteen. Edelleen on liikaa avoinna olevia kysymyksiä. Yksityisen puolen toimijan on mietittävä tarkkaan, onko toimintaan mukaan lähteminen taloudellisesti järkevää.

– Uusien rakenteiden pystytys on meille aina riski. Koska politiikka on tässä vahvasti mukana, voivat asiat muuttua ihan toiseksi nopeastikin.

Ylitalon mukaan elämää on soten jälkeenkin. Edelleen ihmisillä on vapaus valita soten ulkopuoleltakin palveluita.

– Ihmisillä on omaa rahaa ja myös vakuutuksia. Vaikka emme lähtisi mukaan soteen, pysymme edelleen vahvana paikallisena toimijana niin Raumalla kuin Eurassakin. Positiivisella ja odottavalla mielellä tässä siis ollaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut