Sotilasvala vannotaan Porissa ensi perjantaina

Ohimarssia valatilaisuuden jälkeen Porin prikaatissa. Kuva: LS-arkisto/Esa Urhonen

Porin prikaatin heinäkuun 2015 saapumiserän varusmiehet vannovat sotilasvalansa ja antavat sotilasvakuutuksensa tänä vuonna Porin Kirjurinluodossa perjantaina 21.8.

Tapahtumaan osallistuvat alokkaat Porin prikaatin toimipisteistä Niinisalosta ja Säkylästä ja sen myötä paikalle odotetaan noin 10 000–15 000 hengen yleisöä.

Sotilasvala vannotaan ja sotilasvakuutus annetaan Kirjurinluodossa. Tilaisuuteen liittyvä ohimarssi suoritetaan Porin keskustassa Valtakadulla.

Kirjurinluodossa on kello 10–16 esillä Porin prikaatin kalustoa ja lisäksi paikan päällä ovat toimintaansa esittelemässä muun muassa Satakunnan poliisilaitos, Satakunnan pelastuslaitos, Rajavartiolaitos sekä Porin Tulli.

Juhlalounas tarjoillaan omaisille ja varusmiehille Kirjurinluodossa ohimarssin jälkeen. Porin kaupungin kutsuvierasvastaanotto järjestetään ohimarssin jälkeen Porin kaupungintalolla.

Omaisia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa ja huomioimaan liikenneruuhkat Poriin johtavilla teillä. Porin prikaatin sotilaspoliisit vastaavat liikenteen ja pysäköinnin ohjauksesta tapahtuma-alueen läheisyydessä.

Valapäivän ohjelma

  • Kello 10.00 Sotilasvakuutus Kirjurinluodon kesäteatterilla.
  • Kello 11.00 Valakatselmus, sotilasvala ja kenttähartaus Kirjurinluodon Areenalla.
  • Kello 12.30 Ohimarssi Valtakatua pitkin.